Home » News » Markthoogtepunten: waarom deze vier aandelen trending waren

Markthoogtepunten: waarom deze vier aandelen trending waren

  • Meta Platform debuteert NFT's op Instagram
  • BMW is optimistisch over 2022 ondanks aanhoudende geopolitieke spanningen
  • CEO van Starbucks gaat met pensioen en Kohl's heeft twee potentiële bieders

Meta Platforms introduceert NFT's op Instagram

De aandelen van Meta Platforms Inc. (NASDAQ: FB ) stegen met 5% nadat de CEO van het bedrijf, Mark Zuckerberg, aankondigde dat naar verwachting non-fungible tokens (NFT's) op Instagram zullen worden gelanceerd. Het mediale sociale bedrijf is van plan om display-NFT's op hun profielen te gebruiken en om hun eigen NFT's te verdienen en te verkopen.

Zuckerberg, die sprak op het South by Southwest Festival, zei dat ze de komende maanden NFT's zouden debuteren, en dat gebruikers ze na verloop van tijd kunnen minten. NFT's zullen ook debuteren op Facebook als onderdeel van Meta's bredere push in de metaverse.

BMW geeft optimistische verwachting voor 2022

BMW AG-aandelen stegen met 2,5% nadat het bedrijf vertrouwen had getoond in de mogelijkheid dat de winst dit jaar aanzienlijk zou stijgen, ondanks het huidige conflict in Oekraïne. De fabrikanten van luxe auto's noemden hun Chinese joint venture, BMW Brilliance Automotive, voor de bullish begeleiding.

Verrassend genoeg verwacht het bedrijf niet dat de leveringen dit jaar zullen groeien vanwege de geopolitieke spanningen. Het bedrijf verwacht echter in 2022 een vrije kasstroom van €7 miljard uit het automotive-segment. De EBIT-marge voor BMW's autobedrijf is voor 2022 vastgesteld op 7% tot 9%, een daling ten opzichte van 10,3% een jaar geleden.

CEO Starbucks gaat met pensioen

Op woensdag stegen de aandelen van Starbucks Corporation (NASDAQ: SBUX) met 8% na de aankondiging dat CEO Kevin Johnson met ingang van 4 april 2022 met pensioen gaat. Het bedrijf verwacht een blijvend succes tegen de herfst van 2022.

In de tussentijd zal Howard Schultz dienen als CEO. Schultz heeft meer dan 20 jaar ervaring als leidinggevende in het bedrijf. Onder leiding van Kevin zijn de aandelen van het bedrijf met bijna 50% gegroeid. Bovendien hebben alle 140 vestigingen van Starbucks in 26 staten in de VS een verzoek ingediend om zich aan te sluiten bij een vakbond.

Kohl's heeft twee potentiële kopers

Kohl's Corporation (NYSE: KSS) is woensdagochtend met 15% gestegen nadat rapporten naar voren kwamen over twee nieuwe potentiële kopers die in de rij stonden om de warenhuisketen te kopen. The Wall Street Journal meldde dat het in Canada gevestigde Hudson's Bay geïnteresseerd was in de overname van het bedrijf voor $60 per aandeel. Anonieme bronnen maakten bekend dat Sycamore Partners ook geïnteresseerd was.

Zowel Sycamore als Hudson hebben nog niet gereageerd op het nieuws. De woordvoerder van Kohl zei dat de gesprekken met potentiële bieders goed verlopen.