Home » News » Meta-aandelen kelderen na allereerste omzetdaling, winst in tweede kwartaal gemist, verlies van $ 2,8 miljard Reality Labs

Meta-aandelen kelderen na allereerste omzetdaling, winst in tweede kwartaal gemist, verlies van $ 2,8 miljard Reality Labs

“We steken meer energie en focus op onze belangrijkste bedrijfsprioriteiten die zowel op korte als op lange termijn kansen voor Meta ontsluiten”, aldus CEO Mark Zuckerberg.

Meta Platforms (META) boekte woensdag zwakker dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal, evenals de eerste omzetdaling sinds de beursgang in 2012, terwijl het nog een verlies van $ 2,8 miljard leed in zijn zich ontwikkelende metaverse-divisie.

De moedermaatschappij van Facebook zei dat de winst voor de drie maanden eindigend in juni was vastgezet op $ 2,46, een daling van 31% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en stevig achter de Street-consensusvoorspelling van $ 2,59 per aandeel.

De inkomsten van de groep, zei Meta, daalden met 3% tot $ 28,82 miljard, bijna allemaal afkomstig van de nieuwe ‘Family of Apps’-divisie die het bedrijf vorig jaar creëerde, waarbij de schattingen van analisten van een totaal van $ 28,95 miljard ontbraken. Advertentievertoningen stegen met 15%, zei Meta.

Reality Labs, de divisie die de metaverse plannen van het bedrijf zal huisvesten, genereerde een omzet van $ 452 miljoen, maar verloor nog eens $ 2,8 miljard voor het kwartaal na een verlies van $ 2,9 miljard in het eerste kwartaal.

Kijkend naar het huidige kwartaal, zei Meta dat het inkomsten ziet in de regio van $ 26,0 miljard tot $ 28,5 miljard, opnieuw onder de Street-consensus van ongeveer $ 30,3 miljard.

“Het was goed om een positief traject te zien in onze engagementtrends dit kwartaal, afkomstig van producten zoals Reels en onze investeringen in AI”, aldus CEO Mark Zuckerberg. “We steken meer energie en focus op onze belangrijkste bedrijfsprioriteiten die zowel kansen op korte als lange termijn ontsluiten voor Meta en de mensen en bedrijven die onze diensten gebruiken.”

Meta Platform-aandelen waren 3,7% lager in de handel na sluitingstijd onmiddellijk na de publicatie van de inkomsten, wat wijst op een openingsbelprijs op donderdag van $ 163,33 elk.

Maandelijks actieve gebruikers in Meta’s ‘Family of Apps’ werd getagd op 2,93 miljoen, net onder de Street-voorspellingen van 2,95 miljard, terwijl dagelijkse actieve gebruikers een bescheiden beter dan verwachte 1,97 miljard bereikten.

Het grootste hoogtepunt van het kwartaal was echter waarschijnlijk het aanstaande vertrek van de oude Chief Operating Officer Sheryl Sandberg, die later dit jaar zal aftreden.

Sandberg, die alom wordt gecrediteerd voor het navigeren door Facebook van een merkwaarde naar door advertenties gegenereerde inkomsten, werkte veertien jaar onder CEO Mark Zuckerberg en was in veel opzichten het professionele publieke gezicht van de socialemediagigant.

Ze blijft lid van het Meta-bestuur, zei ze, nadat ze haar functie in de herfst had verlaten, en zinspeelde op een stap in wereldwijde filantropie na haar ambtstermijn bij Facebook.

Eerder woensdag vroeg de Amerikaanse Federal Trade Commission een rechtbank om de door de groep voorgestelde overname van de maker van virtual reality-inhoud Within Unlimited te blokkeren, met het argument dat dit in feite een monopolie zou creëren op de markt voor op virtual reality gerichte fitness-apps.