Home » News » Microsoft-aandelen kopen of verkopen vóór de rapportage van Q3 FY2022?

Microsoft-aandelen kopen of verkopen vóór de rapportage van Q3 FY2022?

Microsoft rapporteert vandaag zijn kwartaalresultaten en investeerders verwachten een winst per aandeel van $2,20 voor het derde kwartaal van FY2022. Moet je Microsoft-aandelen kopen of verkopen?

Microsoft-investeerders maken zich klaar voor de kwartaalresultaten die later vandaag tijdens de post-market-uren worden vrijgegeven. De marktdeelnemers verwachten dat Microsoft een winst per aandeel van $2,20 voor het kwartaal rapporteert, en de geschatte jaarlijkse omzet voor de fiscale periode die eindigt in juni 2022 is $198,73 miljard.

Dit is een bedrijf dat dividend uitkeert. Microsoft verhoogde zijn jaarlijkse dividendbetalingen voor de afgelopen 18 opeenvolgende jaren, en het dividendgroeipercentage over 5 jaar is 9,49%.

Hoe presteerde de aandelenkoers van Microsoft dit jaar?

De techsector stond en staat dit jaar onder druk. Tijdens de COVID-19-pandemie stuurden investeerders de technologiebedrijven naar recordhoogten, omdat thuiswerken ertoe leidde dat mensen afhankelijker werden van online producten en diensten.

Maar COVID-19 is grotendeels voorbij, althans te oordelen naar het feit dat beperkingen bijna overal in geavanceerde economieën worden opgeheven. Als zodanig hebben beleggers in 2022 technologieaandelen gedumpt en op zoek gegaan naar andere kansen.

De aandelenkoers van Microsoft daalde dit jaar tot dusver met 17,3%, maar blijft dicht bij het hoogste niveau ooit.

Wat zeggen analisten over de aandelenkoers van Microsoft?

Geen enkele analist heeft een verkoopaanbeveling voor Microsoft uitgebracht. Van de 89 analisten die de aandelenkoers behandelen, hebben 84 koopbeoordelingen en 5 neutrale.

Meest recent handhaafde Citigroup zijn koopadvies met een koersdoel van $355/aandeel. Dat deed Wells Fargo ook, maar dit keer is het koersdoel veel hoger, op $400/aandeel.

Microsoft-aandelen worden verhandeld tegen een K/W Non-GAAP van 30,89, 62,31% hoger dan de sectormediaan. Over de afgelopen twaalf maanden bedroeg de brutowinstmarge 68,83%, ook 36,61% hoger dan de sectormediaan.