Home » News » Moet je aandelen Airbnb kopen voorafgaand aan de winstpresentatie voor heel 2021?

Moet je aandelen Airbnb kopen voorafgaand aan de winstpresentatie voor heel 2021?

Airbnb-investeerders maken zich klaar voor de publicatie van de financiële prestaties voor het hele jaar, gepland voor dinsdag 15 februari, tijdens post-market uren. De markt verwacht voor het kwartaal een winst per aandeel van $0,04.

Airbnb zal morgen de resultaten voor het vierde kwartaal en het hele jaar 2021 bekendmaken. Airbnb, met het hoofdkantoor in San Francisco, Californië, heeft meer dan 5000 mensen in dienst en de financiële prestaties werden zwaar getroffen door de COVID-19-pandemie.

Reisbeperkingen en lockdowns hadden aanvankelijk invloed op de inkomsten van Airbnb, maar na verloop van tijd waardeerden consumenten het bedrijfsmodel omdat het meer privacy bood dan de klassieke hotelindustrie. Voor het vierde kwartaal van 2021 verwachten beleggers een winst per aandeel van $0,04, na $ 1,22 in het voorgaande kwartaal. Als Airbnb levert, zou dit het tweede opeenvolgende kwartaal zijn met positieve inkomsten.

Misschien wel belangrijker dan de werkelijke inkomsten zijn de forward guidance van het management. De sector verandert net zoals het consumentengedrag deed, en de nieuwe richtlijn zou de aandelenkoers gemakkelijk kunnen verplaatsen.

Hoe presteerde de Airbnb-aandelenkoers de laatste tijd?

De koers van het aandeel is de afgelopen twaalf maanden met meer dan 20% gedaald. Dit is een bedrijf dat geen dividend uitkeert en sinds de beursgang een paar jaar geleden was het $200 per aandeel.

Airbnb werkt met een brutowinstmarge van 79,88%, 123,14% hoger dan de sectormediaan, en de omzetgroei YoY is ook veel hoger dan de sectormediaan – 46,7% vs. 22,10%.

Wat zeggen analisten over de aandelenkoers van Airbnb?

Analisten zijn meestal optimistisch over de aandelenkoers van Airbnb. Van de 58 analisten die het aandeel bestuderen, hebben er 31 een koopadvies afgegeven en 26 een neutrale. Slechts één analist heeft een verkoopadvies.

Een week geleden werd Airbnb gedegradeerd tot 'hold' bij BTIG Research. Aan de andere kant handhaafde Morgan Stanley zijn koopadvies voor de Airbnb-aandelenprijs met een koersdoel van $160.

Hoe zit het met taxaties?

Airbnb heeft een marktkapitalisatie van 104,28 miljard dollar en een ondernemingswaarde van 98,79 miljard dollar tegen de huidige beurskoers. De prijs/omzetverhouding voor de laatste twaalf maanden is veel hoger dan de sectormediaan (17,07 vs. 1,06), en het aandeel wordt verhandeld met een K/W-ratio van 165,24.

Met andere woorden, beleggers zijn bereid een forse prijs te betalen voor aandelen.