Home » News » Moet je aandelen van Walgreen Boots Alliance kopen voor de winstrapportage?

Moet je aandelen van Walgreen Boots Alliance kopen voor de winstrapportage?

Walgreen Boots Alliance rapporteert morgen haar financiële kwartaalresultaten. Beleggers verwachten voor het kwartaal een winst per aandeel van $1,39.

Walgreen Boots Alliance is een van de grote Amerikaanse bedrijven die deze week zijn financiële prestaties rapporteert. Morgen, 31 maart, bereiden beleggers zich voor op de kwartaalcijfers.

WPA verwachtingen voor het kwartaal zijn $1,39 en de jaarlijkse omzetraming voor de fiscale periode die eindigt in augustus 2022 is $131,49 miljard.

Walgreen Boots Alliance is een van de Amerikaanse bedrijven die een fors dividend uitkeert. Het dividendrendement op termijn is hoger dan 4% en het bedrijf heeft zijn jaarlijkse dividend de afgelopen 7 opeenvolgende jaren verhoogd.

Vanuit waarderingsoogpunt handelt Walgreen Boots Alliance tegen een aantrekkelijke K/W-ratio van 8,71, dat is 57,13% lager dan de sectormediaan. Tegen de huidige beurskoers wordt het bedrijf gewaardeerd op $40,74 miljard, en de ondernemingswaarde bereikte $82,93 miljard.

Wat zeggen analisten over de aandelenkoers van Walgreen Boots Alliance?

Analisten hebben meestal een neutrale mening over de aandelenkoers van Walgreen Boots Alliance. Van de 26 analisten die de aandelenkoers volgen, hebben er niet minder dan 23 neutrale aanbevelingen gedaan, terwijl 2 een verkoopadvies hebben. Slechts één analist heeft een koopadvies voor de aandelenkoers van Walgreen Alliance.

Recentelijk handhaafde UBS zijn hold-rating met een koersdoel van 52 dollar per aandeel.

Hoe zit het met het technische plaatje?

Het technische plaatje laat zien dat er zich in de afgelopen twaalf maanden een enorm consolidatiegebied heeft gevormd. Als gevolg hiervan evolueerde de aandelenkoers van Walgreen Boots Alliance in een bereik van ongeveer $10, die op geen enkele manier kon breken.

Als zodanig wordt ondersteuning gezien op $45 en weerstand op $55.

Desalniettemin lijkt de opstelling op een bullish vlagpatroon. De markt kost tijd en "bouwt energie op" tijdens de vorming van de vlag voor de uiteindelijke uitbraak.

Stieren willen misschien een beweging boven $50 zien, en een dagelijkse afsluiting boven $55 signaleert het einde van het bullish patroon.

Walgreen Boots Alliance heeft de kwartaalresultaten de afgelopen zes opeenvolgende kwartalen verslagen, dus het vooroordeel is dat het beter dan verwachte inkomsten zal rapporteren.