Home » News » Moet je nog Amazon aandelen kopen nadat verwachtingen van beleggers zijn verpletterd?

Moet je nog Amazon aandelen kopen nadat verwachtingen van beleggers zijn verpletterd?


Amazon (NASDAQ:AMZN) steeg met meer dan 13% in pre-market handelsuren nadat het veel beter dan verwachte resultaten had behaald voor het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2021.

Afgelopen vrijdag maakte Amazon zijn financiële resultaten voor Q4 FY2021 bekend. Beleggers waren verheugd te zien dat AWS blijft groeien met een buitengewoon tempo van 40% op jaarbasis en dat Amazon van plan is zijn Prime-abonnementsprijs te verhogen.

Als gevolg daarvan schoot de aandelenkoers omhoog in de handel na sluitingstijd, met een stijging van meer dan 13% op minder dan een uur na de opening van de markt. Marktdeelnemers waren benieuwd naar de inkomsten van Amazon, gezien het slechte kwartaal van Facebook en de daaropvolgende daling van de marktkapitalisatie.

Hoogtepunten kwartaalresultaten van Amazon

Niet alles was positief in de winstoproep van afgelopen vrijdag. Het bedrijfsresultaat over het kwartaal daalde bijvoorbeeld met ongeveer 50% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook de operationele cashflow daalde met 30% ten opzichte van de voorgaande twaalf maanden.

Desalniettemin waren beleggers verheugd dat de netto-omzet in het 4e kwartaal met 9% steeg. Bovendien bleef Amazon in 2021 groeien, bovenop de uitstekende groei in 2020, toen de meeste van zijn klanten thuis bleven, waardoor er meer tijd nodig was om online te winkelen.

De aandelenkoers van Amazon is nog steeds in consolidatie

De aandelenkoers van Amazon bevindt zich in een langetermijnconsolidatie die begon in augustus 2020, op het hoogtepunt van de COVID-19-pandemie. Sindsdien kon Amazon, ondanks het feit dat de technologiesector meer winst boekte, niet veel bewegen.

Het aandeel vond sterke weerstand bij $ 3800, waar het twee keer agressief werd verkocht. Daarom kunnen we zeggen dat er sprake is van een dubbel toppatroon.

De bounce van het ondersteuningsgebied van $ 2.800 is misschien precies wat de bulls nodig hadden voor een nieuwe poging naar de top. Gezien de solide YoY AWS-groei en de prijsstijging van zijn Prime-abonnement, ligt Amazon op schema om sterkere inkomsten te genereren; dus de aandelenkoers zou de bovenkant van zijn consolidatie kunnen testen.

Amazon is een van de weinige bedrijven in de wereld die op schema ligt om 100% van zijn bedrijfsactiviteiten te voorzien van hernieuwbare energie. Het bedrijf staat erom bekend veel uit te geven aan groene projecten en kondigde 18 nieuwe grootschalige wind- en zonne-energieprojecten aan in Europa en de Verenigde Staten. Het moet zijn doel in 2025 bereiken, vijf jaar eerder dan het doel voor 2030.