Home » News » Musk verkoopt Tesla-aandelen ter waarde van $ 6,9 miljard, noemt kans op gedwongen Twitter-deal

Musk verkoopt Tesla-aandelen ter waarde van $ 6,9 miljard, noemt kans op gedwongen Twitter-deal

Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) Chief Executive Officer Elon Musk verkocht voor $ 6,9 miljard aan aandelen in de fabrikant van elektrische voertuigen, waarbij hij zei dat het geld zou kunnen worden gebruikt om een mogelijke Twitter-deal te financieren als hij een juridische strijd met het socialemediaplatform verliest.

“In het (hopelijk onwaarschijnlijke) geval dat Twitter deze deal dwingt te sluiten * en * sommige aandelenpartners niet doorkomen, is het belangrijk om een noodverkoop van Tesla-aandelen te voorkomen”, zei hij dinsdag laat in een tweet.

Musk verscheurde begin juli zijn overeenkomst van 25 april om Twitter te kopen voor $ 44 miljard. Twitter heeft Musk aangeklaagd om hem te dwingen de transactie af te ronden, waarbij hij zijn bewering dat hij was misleid over het aantal spamaccounts op het sociale-mediaplatform als spijt van de koper in de nasleep van een duik in technologieaandelen van de hand wees. De twee partijen staan op 17 oktober voor de rechter.

“Street zal deze pokerbeweging doorlezen dat de kans op een Twitter-deal nu waarschijnlijker is”, twitterde Dan Ives, een analist bij Wedbush Securities.

In andere reacties op Twitter op dinsdag zei Musk “ja” toen hem werd gevraagd of hij klaar was met het verkopen van Tesla-aandelen, en zei ook dat hij Tesla-aandelen opnieuw zou kopen als de Twitter-deal niet wordt gesloten.

Tesla reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Reuters om commentaar.

Musk, werelds rijkste persoon, verkocht in april voor 8,5 miljard dollar aan Tesla-aandelen en had toen gezegd dat er geen verdere verkopen gepland waren. Maar sindsdien hadden juridische experts gesuggereerd dat als Musk gedwongen zou worden om de overname af te ronden of het geschil met een stevige boete op te lossen, hij waarschijnlijk meer Tesla-aandelen zou verkopen.

Musk heeft volgens meerdere aanmeldingen tussen 5 en 9 augustus ongeveer 7,92 miljoen aandelen verkocht. Hij bezit nu 155,04 miljoen Tesla-aandelen of iets minder dan 15% van de automaker volgens berekeningen van Reuters.

De laatste verkopen brengen de totale verkoop van Tesla-aandelen door Musk in minder dan een jaar op ongeveer $ 32 miljard.

Tesla-aandelen zijn met bijna 15% gestegen sinds de automaker op 20 juli beter dan verwachte inkomsten rapporteerde, ook geholpen door de klimaatwet van de Biden-regering die, indien aangenomen, de limiet op belastingverminderingen voor elektrische voertuigen zou opheffen.

Musk plaagde dinsdag ook dat hij zijn eigen socialemediaplatform zou kunnen beginnen. Op de vraag van een Twitter-gebruiker of hij erover had nagedacht om zijn eigen platform te creëren als de deal niet zou worden gesloten, antwoordde hij: “X.com”.