Home » News » Nasdaq 100 daalde in april met 13%: dit vertellen de grafieken

Nasdaq 100 daalde in april met 13%: dit vertellen de grafieken

De Nasdaq 100-index daalde in april met ruim 13%. Is het tijd om te kopen of nog even te wachten met het kopen van de dip?

April markeerde een van de scherpste dalingen in de geschiedenis van de Nasdaq 100. Om precies te zijn, de zogenaamde tech-index daalde de afgelopen maand met 13,3%, waarmee het de 12e maand in de geschiedenis is.

Dat was het slechte nieuws.

Het goede nieuws is dat de markt na dergelijke dalingen in het verleden sterk herstelde. In augustus 1990 daalde de tech-index bijvoorbeeld ook met 13%.

Zes maanden later leverde het echter een rendement van 19% op. Bovendien leverde het vijf jaar later 168% op.

Dus is het tijd om de Nasdaq 100-index te kopen of te wachten op een nieuwe dip voordat je dit doet?

Alle ogen zijn gericht op het 12.000 niveau

De bulls zouden zich zorgen moeten maken over de dalingen in 2022, maar zolang de markt boven het cruciale niveau van 12.000 blijft, blijft de verwachting opwaarts gericht.

Dit is een niveau dat in het verleden als weerstand fungeerde. Toen de index voor het eerst het niveau van 12.000 bereikte, aarzelde hij maanden voordat hij de weerstand overwon.

Als zodanig zou het niveau een belangrijke steun moeten zijn als de markt zo ver zou dalen. Dus als stieren willen toevoegen aan de lange zijde, zou een daling naar 12.000 zo’n kans kunnen bieden.

Aan de andere kant ziet het patroon er met de dag meer bearish uit. Men kan een mogelijk hoofd-en-schouderpatroon zien – een omkeringspatroon met een gemeten beweging die naar het 8000-niveau wijst.

Gezien de agressieve houding van de Fed en de renteverhogingen die al zijn ingeprijsd, kan de aandelenmarkt moeilijk opveren. Gezien de historische gegevens is het kopen van de dip misschien niet zo slecht als veel beleggers nu denken.