Home » News » Nasdaq 100 prijsvoorspelling na scherpe daling na all-time highs

Nasdaq 100 prijsvoorspelling na scherpe daling na all-time highs

Na het openen van het jaar dicht bij het hoogste niveau ooit, is de Nasdaq 100 in 2022 enkele duizenden punten gedaald. Wat zullen de komende maanden brengen voor tech-investeerders?

De Amerikaanse aandelenmarktindex die tot dusver in 2022 de meeste correctie heeft ondergaan, is de Nasdaq 100. Dit is een aandelenmarktindex die is samengesteld uit de grootste niet-financiële bedrijven die aan de Nasdaq-beurs zijn genoteerd, en staat bekend als een technologie-index.

Technologieaandelen kenden tot dusver een moeilijke start van het jaar, waardoor de index naar beneden ging. PayPal, Metta, Netflix of Zoom zijn slechts enkele namen die meer dan 30% YTD daalden en nu in een bearish markt handelen.

Maar niet alle Nasdaq 100-bestanddelen zijn gedaald, wat resulteert in een mildere correctie voor de Nasdaq 100-index. Nu de markt uit het stijgende kanaal is doorgebroken, wat moeten beleggers verwachten voor de komende maanden?

Het technische plaatje ziet er bearish uit, maar de bulls hebben nog hoop

De daling van de all-time highs heeft de grafiek beschadigd. Ten eerste brak de markt uit het stijgende kanaal, een bearish ontwikkeling. Ten tweede brak het ook de reeks van higher lows op zijn weg naar beneden.

Tijdens bullish trends vormt de markt higher highs en higher lows. Daarom, wanneer de reeks wordt verbroken, verdwijnt de bullish bias.

Het betekent echter niet per se dat er een bearish markt is begonnen. Tussen bullish en bearish markten kunnen we net zo goed perioden van consolidatie hebben, een scenario waarmee we rekening moeten houden bij het interpreteren van de Nasdaq 100-grafiek.

Twee gebieden zijn van cruciaal belang voor bulls en bears. Bears willen misschien wachten tot de markt onder de 13.000 punten breekt voordat ze hun shortposities uitbreiden. Dit is een gebied dat in het verleden ondersteuning heeft geboden en dat waarschijnlijk in de toekomst zal doen.

Aan de andere kant willen de bulls misschien wachten tot de Nasdaq 100-index het niveau van 15.000 herstelt. Bij zo'n beweging bouwt het momentum zich op en men kan een nieuwe poging tot het hoogste niveau nooit uitsluiten.

Samengevat zijn de 13.000 en 15.000 de sleutelniveaus voor de komende periode. Een uitbraak onder respectievelijk boven de genoemde niveaus zou waarschijnlijk leiden tot meer vergelijkbare prijsacties.