Home » News » Netflix aandelen kopen of verkopen na tegenvallende resultaten Q1?

Netflix aandelen kopen of verkopen na tegenvallende resultaten Q1?

De aandelenkoers van Netflix daalt meer dan 25% door slechte winst- en groeiprognoses. Moet je de aandelen kopen of verkopen?

De aandeelhouders van Netflix wachtten in afwachting van de financiële resultaten van Q1 2022, die gisteren werden vrijgegeven. Tot verbazing van velen kan het bedrijfsmodel van Netflix moeilijk groeien; in ieder geval doet het dat niet tegen de tarieven die het vroeger deed.

Als gevolg hiervan daalde de aandelenkoers met meer dan 25% in pre-market trading, aangezien het bedrijf waarschuwde voor een vertragende omzetgroei en felle concurrentie.

Omzetgroei vertraagde in Q1 2022

De omzet groeide in het eerste kwartaal van het jaar wel, zij het niet in het verwachte tempo. Netflix rapporteerde een hogere YoY-omzet van 9,8%. Ook verbeterde de operationele marge met meer dan 25%.

Het netto-inkomen, of de bottom line, daalde echter tot 1.597 miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Hevige concurrentie maakt het moeilijker om het lidmaatschap te laten groeien

Toegenomen concurrentie is een van de oorzaken van een vertragende omzetgroei. Volgens schattingen van Netflix wordt het lidmaatschap, naast de 222 miljoen betalende huishoudens, gedeeld met meer dan 100 miljoen extra huishoudens.

Omdat traditionele entertainmentbedrijven zich realiseerden dat streaming een enorme onderneming is, lanceerden ze nieuwe diensten in directe concurrentie met Netflix.

Hoe reageerde Netflix-aandelen?

De grootste schok voor beleggers na het rapport van gisteren was dat Netflix voor het eerst in tien jaar abonnees verloor. Bovendien waarschuwde het dat er het komende kwartaal meer van hetzelfde zal volgen.

Als gevolg hiervan kelderde het aandeel met meer dan 25% in pre-market trading.

Met de daling van vandaag heeft de voorraad van Netflix alle winsten die tijdens de COVID-19-pandemie zijn behaald, teniet gedaan. Tegen de huidige prijs van $245/aandeelp handelt Netflix onder het belangrijkste ondersteuningsgebied op $280.

Eind januari verwierf Pershing Square, het hedgefonds van de beroemde belegger Bill Ackman, Netflix aandelen ter waarde van $1,1 miljard, tegen ongeveer $390 per aandeel. De daling van gisteren zou de toekomstige prestaties kunnen schaden, maar de grote vraag is: zullen Ackman en zijn hedgefonds de huidige dip kopen?