Home » News » Netflix schort zijn diensten in Rusland op

Netflix schort zijn diensten in Rusland op

Rusland heeft de afgelopen dagen te maken gehad met talloze sancties van bedrijven na de aanhoudende invasie van Oekraïne.

Videostreaminggigant Netflix heeft eerder vandaag aan CNBC bevestigd dat het zijn diensten in Rusland heeft opgeschort. Volgens het bedrijf komt deze laatste ontwikkeling na de invasie van Oekraïne in Oekraïne.

Verschillende bedrijven, waaronder Mastercard en Visa, hebben hun diensten in Rusland stopgezet in het licht van de aanhoudende aanvallen in Oekraïne. Een woordvoerder van Netflix zei:

"Gezien de omstandigheden ter plaatse hebben we besloten onze dienst in Rusland op te schorten."

Het opschorten van zijn diensten in Rusland zou de prestaties van Netflix niet schaden, aangezien het bedrijf ongeveer een miljoen abonnees in het land heeft. Dit is een klein percentage van de in totaal 222 miljoen abonnees wereldwijd.

De opschorting van zijn diensten in Rusland kwam nadat Netflix eerder projecten en overnames in het land had stopgezet nadat het land begon met de invasie in Oekraïne. 

Netflix had vier Russischtalige series in productie, die werden geannuleerd na de invasie van Oekraïne.

Bedrijven in verschillende delen van de wereld nemen een harde houding aan ten aanzien van Rusland, waarbij sommigen hun diensten intrekken, terwijl anderen de verkoop van producten hebben stopgezet.

Apple, Visa en Mastercard behoren tot de wereldwijd toonaangevende bedrijven die zijn gestopt met het leveren van diensten aan hun Russische klanten.

Sommige toonaangevende cryptocurrency entiteiten hebben echter verklaard dat ze gewone Russen er niet van zullen weerhouden toegang te krijgen tot hun diensten. Binance, Coinbase en Kraken hebben allemaal gezegd dat ze Russische accounts niet zullen bevriezen.

De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, zei;

"Sommige gewone Russen gebruiken crypto als reddingslijn nu hun valuta is ingestort. Velen van hen verzetten zich waarschijnlijk tegen wat hun land doet, en een verbod zou hen ook pijn doen.”

Een woordvoerder van Binance zei ook;

“We gaan niet eenzijdig de accounts van miljoenen onschuldige gebruikers bevriezen. Crypto is bedoeld om mensen over de hele wereld meer financiële vrijheid te bieden. Eenzijdig besluiten om de toegang van mensen tot hun cryptovaluta te verbieden, zou indruisen tegen de reden waarom crypto bestaat.”