Home » News » Nvidia-aandelen dalen nadat de Amerikaanse overheid de verkoop van chips aan China heeft beperkt

Nvidia-aandelen dalen nadat de Amerikaanse overheid de verkoop van chips aan China heeft beperkt

NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) daalden woensdag met 6,5% tijdens de uitgebreide handel nadat het bedrijf had gezegd dat de Amerikaanse regering de verkoop in China aan banden legt.

In een aanvraag bij de SEC zei Nvidia dat de Amerikaanse regering het bedrijf op 26 augustus vertelde over een nieuwe vergunningsvereiste voor toekomstige export naar China, inclusief Hong Kong, om het risico te verkleinen dat de producten door het Chinese leger worden gebruikt.

Nvidia zei dat de beperking gevolgen zou hebben voor de A100- en H100-producten, grafische verwerkingseenheden die aan bedrijven worden verkocht.

“De licentievereiste omvat ook alle toekomstige Nvidia-geïntegreerde schakelingen die zowel topprestaties als chip-to-chip I/O-prestaties bereiken die gelijk zijn aan of groter zijn dan drempels die ongeveer gelijk zijn aan de A100, evenals elk systeem dat deze circuits bevat,” aldus de aangifte.

Het bedrijf verwacht dat het in het huidige kwartaal $ 400 miljoen aan potentiële verkopen in China zou kunnen verliezen, nadat het eerder een omzet van $ 5,9 miljard had voorspeld. De nieuwe regel is ook van toepassing op verkopen aan Rusland, maar Nvidia zei daar geen betalende klanten te hebben.

De afgelopen jaren heeft de Amerikaanse regering steeds meer exportbeperkingen toegepast op chips die met Amerikaanse technologie zijn gemaakt, uit angst dat Chinese bedrijven ze voor militaire doeleinden zouden kunnen gebruiken of handelsgeheimen zouden kunnen stelen.

Nvidia zei dat het een vergunning aanvraagt om een deel van de Chinese export voort te zetten, maar weet niet of de Amerikaanse regering een vrijstelling zal verlenen.

“We werken samen met onze klanten in China om hun geplande of toekomstige aankopen te bevredigen met alternatieve producten en kunnen licenties zoeken waar vervangingen niet voldoende zijn”, vertelde een Nvidia-woordvoerder aan CNBC. “De enige huidige producten waarop de nieuwe licentievereiste van toepassing is, zijn A100, H100 en systemen zoals DGX die deze bevatten.”

Een vertegenwoordiger van Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ: AMD) bevestigde aan CNBC dat het ook nieuwe licentievereisten had ontvangen van het Amerikaanse ministerie van Handel die volgens hem van toepassing waren op zijn MI250-circuit, dat bedoeld is voor kunstmatige intelligentie. AMD zei dat het niet geloofde dat de nieuwe vereisten een materiële impact zouden hebben op zijn activiteiten.

In een verklaring aan CNBC zei een woordvoerder van de afdeling: “Hoewel we op dit moment geen specifieke beleidswijzigingen kunnen schetsen, nemen we een alomvattende aanpak om aanvullende acties te implementeren die nodig zijn met betrekking tot technologieën, eindgebruik en eindgebruikers. om de nationale veiligheid en belangen van het buitenlands beleid van de VS te beschermen.”