Home » News » Oracle-aandelen slippen in grootste eendaagse malaise dit jaar

Oracle-aandelen slippen in grootste eendaagse malaise dit jaar

De aandelen van Oracle Corporation (NYSE: ORCL) beleefden hun slechtste dag dit jaar en boekten twee weken aan winst, nadat een analist van Berenberg de dekking van het softwarebedrijf had geïnitieerd met een hold-rating.

De in Austin, Texas gevestigde databasegigant daalde 5,2% tot $ 72,12 op de slotwoensdag in New York, de grootste eendaagse daling sinds december. De uitverkoop van vandaag komt nadat het aandeel dinsdag daalde te midden van een nederlaag in technologieaandelen, aangezien de slechter dan verwachte inflatie een kernsmelting in de brede markt veroorzaakte.

Eerder deze week rapporteerde Oracle een fiscale omzet in het eerste kwartaal die met 18% steeg ten opzichte van een jaar geleden, gestimuleerd door de overgang naar cloud computing en de overname van Cerner, leverancier van medische dossiers. De omzet bedroeg $ 11,4 miljard, wat overeenkomt met de gemiddelde schatting van analisten, maar merkte op dat valutaschommelingen de winst met 8 cent per aandeel deden dalen tot $ 1,03.

Berenberg-analist Nay Soe Naing startte de dekking van het aandeel met een ‘hold’-rating, waarbij hij opmerkte dat hoewel Oracle geen omzet verliest aan concurrenten, klanten die besluiten over te stappen op cloud computing, het proces voor de softwaremaker zou kunnen bemoeilijken en verlengen. Meer dan de helft van de 33 analisten die Oracle volgen, heeft een ‘hold’-rating voor het aandeel, terwijl 12 aanbeveelt om de aandelen te kopen en vier voorstellen om het te verkopen.

“Een derde van de omzet van Oracle kwam uit cloudservices; dat is een drukke ruimte, en een die alleen maar drukker wordt”, zegt Michael Matousek, hoofdhandelaar bij US Global Investors.

Matousek zei dat de inkomsten “veel hoogfrequente mensen of andere spelers hebben binnengebracht, die grotere houders de liquiditeit hadden kunnen verschaffen om aandelen te lossen. Het creëerde een kans om te verkopen, en het lijkt erop dat dat vandaag op de band het geval is.”