Home » News » Peloton daalt nog 14% door slechte resultaten: tijd voor een opleving?

Peloton daalt nog 14% door slechte resultaten: tijd voor een opleving?

Peloton investeerders zijn in shock nadat het bedrijf driemaandelijkse schattingen mist. De koers van het aandeel daalde met ruim 14% en is nu in zes maanden tijd met 80% gedaald.

Een van de meest verwachte kwartaalrapporten deze week was die van Peloton – een interactief fitnessplatform met meer dan zeven miljoen leden. Het werd populair tijdens de COVID-19-pandemie, omdat mensen door lockdowns gedwongen werden meer tijd binnenshuis door te brengen.

Maar nu de COVID-19-beperkingen zijn opgeheven, keerde het lot snel om. Peloton-aandelen werden op het hoogtepunt van de pandemie boven $140 verhandeld, maar zijn nu 80% gedaald – en dalen nog verder.

Hoogtepunten van resultaten over Q3 FY2022

Peloton maakte vandaag zijn kwartaalresultaten bekend en de aandelenkoers daalde met meer dan 14%. De details zijn verschrikkelijk – omzetvooruitzichten onder de consensus, slechte vooruitzichten, geld dat wordt verbrand, enz. Echt een zeer slecht resultaat voor het kwartaal.

Naast de ineenstorting van de inkomsten, stegen de uitgaven dramatisch. De totale bedrijfskosten stegen bijvoorbeeld tot $920 miljoen, van $458,6 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Met andere woorden, de kosten zijn in een jaar tijd bijna verdubbeld.

Bovendien daalde de vrije kasstroom – tot -746,7 miljoen dollar, van 204 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Als massale vrije kasstroom en enorme kosten niet genoeg zijn om investeerders weg te jagen, is de groei van het aantal abonnees bijna verdwenen – amper 5% kok.

Als gevolg hiervan nam het nettoverlies eenvoudig toe tot -757 miljoen dollar, tegenover slechts -8,6 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Wat zeiden analisten vóór de kwartaalresultaten?

Interessant genoeg waren de meeste analisten voorafgaand aan de publicatie optimistisch over de aandelen van Peloton. Van de 96 analisten die de aandelen volgden, hadden 74 koopaanbevelingen en 19 neutrale. Slechts drie analisten hebben een verkoopadvies uitgebracht voor de aandelen van Peloton.

In april hebben twee analisten hun rapporten bijgewerkt. Citigroup verhoogde het aandeel om te kopen, met een koersdoel van $36 per aandeel, terwijl Telsey Advisory Group zijn koopadvies handhaafde met een koersdoel van $28 per aandeel.

Op het moment van schrijven wordt Peloton verhandeld tegen $12,19/aandeel, een forse korting in vergelijking met Citi en Telsey. Is de koers van het aandeel aan een opleving toe?

Het rapport van vandaag zegt van niet.