Home » News » Peloton verlaagt zijn omzetverwachting voor dit jaar tot ongeveer $ 3,7 miljard

Peloton verlaagt zijn omzetverwachting voor dit jaar tot ongeveer $ 3,7 miljard


Peloton heeft zijn omzetprognose voor het hele jaar verlaagd nadat het bedrijf een slechte start van 2022 had meegemaakt.

Peloton kondigde eerder vandaag aan dat het zijn financiële vooruitzichten voor het volledige jaar had verlaagd na een slechte start van het nieuwe jaar.

Deze laatste ontwikkeling komt ook nadat het bedrijf aankondigde dat CEO John Foley zijn functie zou neerleggen nu Peloton een bredere herstructurering van het bedrijf begint.

Voor het lopende jaar verwachtte het bedrijf eerder een omzet van ongeveer $ 4,4 miljard tot $ 4,8 miljard. Peloton heeft die cijfers nu echter verlaagd tot binnen een bereik van $ 3,7 miljard tot $ 3,8 miljard.

Bovendien zei Peloton dat het verwacht in 2022 te eindigen met ongeveer drie miljoen aangesloten fitnessabonnees, wat lager is dan de eerdere schattingen van 3,35 miljoen tot 3,45 miljoen. De aandelen van Peloton zijn tijdens de pre-market handelssessie van dinsdag met meer dan 2% gedaald.

Het bedrijf kondigde eerder vandaag het vertrek van CEO Foley aan. Barry McCarthy, de voormalig financieel directeur van Spotify en Netflix, zal de functie overnemen en zal ook dienen als president en van het bestuur van Peloton.

Peloton is tevens van plan om honderden andere banen bij bedrijven te schrappen en miljoenen dollars aan jaarlijkse kosten te verlagen. Deze maatregelen zouden het bedrijf een kans geven om het vertrouwen van investeerders terug te winnen en zijn bedrijf te resetten voor groei die voortkomt uit de pandemie.

Deze laatste ontwikkeling komt na berichten van gisteren, dat Peloton bezig is met overnamegesprekken. Tot nu toe zijn Amazon en NIKE enkele van de gemelde geïnteresseerden, net als technologiegigant Apple, dat naar verluidt ook geïnteresseerd is in de overname van Peloton.

Ondanks de geruchten hebben Peloton en de managers binnen het bedrijf nog niet gesproken over een mogelijke overname. Amazon, Apple en NIKE hebben ook geen commentaar gegeven op vragen over de overname van Peloton sinds de berichten naar buiten kwamen.