Home » News » De aandelenkoers van Peloton stijgt na nieuws over mogelijke overnamegesprekken

De aandelenkoers van Peloton stijgt na nieuws over mogelijke overnamegesprekken


De aandelen van Peloton zijn vandaag met meer dan 20% gestegen na nieuws over een mogelijke overname.

Peloton was de afgelopen 24 uur een van de best presterende aandelen op de Amerikaanse markt. Tijdens de handelssessie van maandag voor het openen van de markt steeg het aandeel met meer dan 30%.

De aandelen van het bedrijf zijn met meer dan 20% gestegen sinds de markt eerder vandaag werd geopend en wordt momenteel verhandeld tegen $ 29,74 per aandeel.

Door de rally werden de aandelen van Peloton rond dezelfde prijs verhandeld als de IPO. De aandelenkoers van het fitnessbedrijf is gestegen na het nieuws over mogelijke overnamegesprekken.

Tot nu toe zijn Amazon en NIKE enkele van de gemelde geïnteresseerden, net als technologiegigant Apple, dat naar verluidt ook geïnteresseerd is in de overname van Peloton.

Een bron dicht bij de zaak maakte aan CNBC bekend dat de gesprekken zich op dit moment in een voorbereidend stadium bevinden.

Peloton presteert sinds het begin van het jaar ondermaats. De aandelenkoers daalde met meer dan 30% in de afgelopen zes weken voorafgaand aan deze laatste rally. Op het moment van schrijven is PTON sinds het begin van het jaar met meer dan 15% gedaald.

Ondanks het nieuws van een mogelijke overname, geloven sommige analisten niet dat de deal doorgaat.

Baird-analist Jonathan Komp wees erop dat Peloton’s Chief Executive John Foley, samen met andere Peloton-insiders, ongeveer 80% stemcontrole had. Dit maakt het onmogelijk voor een deal om door te gaan zonder hun goedkeuring.

De analist voegde eraan toe dat Foley waarschijnlijk niet zou verkopen tenzij er interne druk is van binnenuit het bedrijf. De aandelen van het bedrijf kenden de afgelopen weken een enorme uitverkoop en het nieuws van een mogelijke overname is de reden voor de koersstijging van de laatste tijd.

Sommige marktexperts zijn van mening dat regelgevend toezicht op big tech in Washington het voor bedrijven als Amazon en Apple moeilijk zou kunnen maken om door te gaan met de deal.