Home » News » Pfizer aandelen kopen of verkopen voor de cijfers over Q1 van 2022?

Pfizer aandelen kopen of verkopen voor de cijfers over Q1 van 2022?

Pfizer presenteert vandaag de financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2022. De aandelenkoers daalde meer dan 14% YTD toen beleggers aandelen ontvluchtten vanwege de verkrapping van de financiële omstandigheden.

Vandaag om 10:00 AM ET presenteert Pfizer, een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld, de financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2022. Voorafgaand aan de publicatie is de aandelenkoers YTD met meer dan 14% gedaald, zoals aandelen kenden een slechte start als gevolg van verkrappende financiële voorwaarden.

De Federal Reserve heeft al één renteverhoging doorgevoerd en bereidt zich voor op een verdere verhoging. Bovendien is het van plan om de obligaties die tijdens het kwantitatieve versoepelingsprogramma zijn gekocht, te gaan verkopen.

Als gevolg vluchtten beleggers uit risicovolle activa, zoals aandelen, toen de rendementen stegen.

De aandelenkoers van Pfizer daalde daarom in lijn met de algemene markt. Beleggers kunnen echter om minstens een aantal redenen overwegen om Pfizer-aandelen te kopen.

Ten eerste is dit een bedrijf dat dividend uitkeert. Daarom wordt elke daling verzacht door dividendbetalingen.

Ten tweede laat de P/E-ratio zien dat de waardering van het bedrijf aantrekkelijk is.

Aandeelhouders van Pfizer verwachten een winst per aandeel van $6,84 in 2022

Beleggers verwachten dat de winst per aandeel in 2022 $6,84 zal bereiken. Pfizer is een van de farmaceutische bedrijven die heeft gepresteerd toen de wereld tijdens de COVID-19-pandemie werd geconfronteerd met een ongekende crisis.

Het COVID-19-vaccin was verantwoordelijk voor een groot deel van de winst van het bedrijf en droeg ook bij aan een toename van de naamsbekendheid.

Wat laat de daggrafiek zien?

De aandelenkoers van Pfizer handelde in de laatste handelsdagen van 2021 boven $60 en is sindsdien gecorrigeerd. Het ontmoette twee keer dynamische ondersteuning, en tot nu toe geldt het hierboven.

Een dagelijkse afsluiting onder de stijgende trendlijn duidt op meer zwakte in de toekomst, terwijl de bias bullish blijft als de ondersteuning standhoudt.

Wat zeggen analisten over de aandelenkoers van Pfizer?

Analisten zijn overwegend bullish. In april handhaafde Citigroup zijn aanbeveling voor vasthouden met een koersdoel voor de aandelenkoers van Pfizer van $57/aandeel.