Home » News » Rheinmetall aandelen kopen na stijging van 23% binnen één dag?

Rheinmetall aandelen kopen na stijging van 23% binnen één dag?

Rheinmetall-aandelen staan "in vuur en vlam" na de recente wending van de Duitse regering – die kondigde aan dat het 2% van zijn BBP zou investeren in het versterken van zijn defensiecapaciteiten. Het nieuws veroorzaakte een rally in aandelen zoals Rheinmetall – moet je de aandelen nu kopen?

De invasie van Oekraïne door Rusland heeft tot ongekende reacties van de wereldgemeenschap geleid. Een veiligheidscrisis in Europa leidde tot grote wendingen in de geopolitieke arena, waarvan sommige enkele dagen geleden nog ondenkbaar waren.

Neem Duitsland, de grootste Europese economie. De regering kondigde aan 100 miljard euro te besteden aan defensie na het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Bovendien beloofde het land jaar in jaar uit 2% van het BBP te besteden aan de versterking van zijn defensiecapaciteiten.

Dit is dus een Duits bedrijf dat kan profiteren van deze enorme uitgaven – Rheinmetall AG.

De koers van Rheinmetall is het afgelopen jaar met meer dan 71% gestegen

Rheinmetall is een Duits bedrijf gevestigd in Düsseldorf. Het is een auto,- en wapenfabrikant en biedt werk aan meer dan 25.000 mensen.

De aandelenkoers steeg op het nieuws met meer dan 23% in één enkele sessie en blijft dicht bij de hoogtepunten. Rheinmetall is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange onder de ticker RHM en is vandaag nog eens 8% gestegen op het moment dat dit artikel werd geschreven.

Hoe zit het met de financiële prestaties en waardering van Rheinmetall?

De omzet van Rheinmetall zal naar verwachting in 2022 6,2 miljard EUR bedragen en tegen 2025 met nog eens 2 miljard EUR toenemen. In 2022 zal het bedrijf een nettowinst van 398 miljard EUR maken, naar schatting 510 miljard EUR in 2024.

Bovenop de koersstijging van het aandeel krijgen aandeelhouders een fors dividend uitgekeerd. Het dividendrendement bedraagt 2,66% in 2022 en zal naar verwachting in 2024 op 3,89% uitkomen. Bij de huidige beurskoers is de K/W-ratio 11,86, die naar verwachting zal dalen in 2024 en 9,23 zal bereiken.

Meest recentelijk verhoogde het bedrijf het dividend voor het boekjaar 2021 tot 3,30 EUR/aandeel – alweer een positief nieuws voor de aandeelhouders. Bovendien lieten de laatste financiële resultaten van het bedrijf een operationele marge van 10,5% zien en een cashflow die ruimschoots boven de marktverwachting lag.