Home » News » Shopify aandelen kopen nadat het 75% is gedaald vanaf hoogtepunten?

Shopify aandelen kopen nadat het 75% is gedaald vanaf hoogtepunten?

Shopify sloot gisteren fors lager na het rapporteren van de financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2022. De aandelenkoers is met 75% gedaald ten opzichte van de ATH – is dit een goed moment om nu te kopen?

Shopify rapporteerde gisteren de financiële prestaties voor Q1 2022. Het verloor $1,5 miljard voor het kwartaal en de aandelenkoers daalde met 14,91%.

Shopify is nu 75% lager dan ooit, en veel investeerders zijn het gaan vergelijken met de achteruitgang van Amazon tijdens de technologiebubbel. Om ervoor te zorgen dat Shopify de afname van 94% van Amazon kan evenaren, zou het met nog eens 75% moeten dalen ten opzichte van het huidige niveau.

Toch komen velen in de verleiding om te kopen. Maar als we de kwartaalresultaten van dichtbij bekijken, zouden beleggers moeten schrikken die bereid zijn het aandeel hier op te halen.

Shopify meldt enorme stijgingen van de kosten

Bijna alles ziet er negatief uit op het rapport van gisteren. Shopify rapporteerde een verlies van $1,5 miljard voor het kwartaal – een groot contrast met hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen het een winst van $1,2 miljard rapporteerde.

Bovendien stegen de bedrijfslasten enorm, terwijl de abonnementsdiensten slechts met 7% groeiden.

Hoe zit het met het technische plaatje?

Shopify bereikte slechts een paar maanden geleden meer dan $1.600. Het vormde een stijgend wigpatroon voordat het scherp lager daalde.

De koers keldert en stopte zelfs niet bij het ronde niveau van $1.000. Het lijkt erop dat de COVID-19-dieptepunten de volgende zijn.

Wat zeggen analisten over de aandelenkoers van Shopify?

Een paar dagen voor de kwartaalresultaten handhaafde Loop Capital zijn positie met een koersdoel van $460/aandelen. Wedbush Morgan Securities handhaafde ook zijn koopadvies met een koersdoel van $630/aandeel.

Shopify exploiteert een cloudgebaseerd handelsplatform dat is ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven die online verkopen. Het was de lieveling van investeerders tijdens de COVID-19-pandemie, maar nu keerde het fortuin scherp om.

Ander nieuws; Shopify kondigde aan dat het van plan is om e-commerce fulfilment-technologieleverancier Deliverr over te nemen, wat de voorraad verder onder druk zet. Het is van plan 80% contant te betalen voor een transactie met een waarde van meer dan $2 miljard.