Home » News » SoFi-voorraad schiet omhoog naar beste dag sinds begin 2021 ondanks ‘sombere’ studentenleningen

SoFi-voorraad schiet omhoog naar beste dag sinds begin 2021 ondanks ‘sombere’ studentenleningen

SoFi Technologies Inc (NASDAQ: SOFI) heeft een lange weg afgelegd sinds de oprichting als een platform voor studentenleningen, en die uitbreiding naar nieuwe zakelijke gebieden werpt zijn vruchten af voor het bedrijf, zelfs te midden van een moratorium op studentenleningen.

De aandelen van SoFi stegen met 25% in de handel op woensdagochtend en liggen op schema voor hun grootste eendaagse procentuele winst sinds 7 januari 2021 nadat het bedrijf investeerders de voordelen van zijn diversificatiestrategie liet zien, ondanks een zwakker landschap voor sommige van zijn bedrijfsgebieden.

“Met het moratorium op studieleningen dat nog steeds aan de gang is en de huizenmarkt worstelt, is de persoonlijke lening van SOFI de steunpilaar geweest voor het kredietverleningssegment”, schreef Mizuho-analist Dan Dolev.

Hij merkte op dat het jaar-op-jaar groeipercentage van het bedrijf in persoonlijke leningen weliswaar minder was dan het 151% tarief dat SoFi in het eerste kwartaal droeg, maar desalniettemin realiseerde het bedrijf een sequentiële groei van meer dan 20% op de statistiek voor het tweede kwartaal. rechte kwart.

MoffettNathanson-analist Eugene Simuni benadrukte ook de opbrengsten van diversificatie.

“Ondanks de sombere prestaties van de studieleningen (oorsprongen)
daalde met 54% op jaarbasis en achtereenvolgens met 60%), overtrof SoFi comfortabel de algemene omzet- en winstverwachtingen terwijl de andere bedrijfssegmenten (met name de persoonlijke leningfranchise) snel bleven groeien”, schreef hij in een notitie getiteld: “Geen studieleningen, Geen probleem.”

Wedbush-analist David Chiaverini juichte SoFi’s stortingsmomentum toe, aangezien het bedrijf gedurende het kwartaal meer dan $ 100 miljoen aan wekelijkse stortingen zag instromen en de periode afsloot met meer dan $ 2,7 miljard aan totale stortingen.

Door deze trend kon SoFi “haar afhankelijkheid van duurdere groothandelsleningen verminderen”, schreef hij, terwijl hij een outperform-rating en een koersdoel van $ 8 op de aandelen handhaafde.

John Hecht van Jefferies was eveneens optimistisch over de stortingsnummers. “Incrementele depositofinanciering heeft NIM [netto rentemarge] geprofiteerd en veiligheid geboden gezien de macro-onzekerheid en stijgende rentes”, schreef hij, terwijl hij zijn koopadvies en een doel van $ 10 behield.

Dat wil niet zeggen dat analisten niet met enkele vragen uit het rapport bleven zitten. Ten eerste benadrukte Dolev dat het bedrijf zijn prognose voor het hele jaar voor gecorrigeerde winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (Ebitda) slechts met $ 4 miljoen heeft verhoogd, ondanks het feit dat het de statistiek in het laatste kwartaal met $ 10 miljoen heeft verslagen. Was dat een geval van conservatisme?

“Hoe dan ook, de uitdaging in 2H blijft dat SOFI voor de tweede helft $ 39 miljoen zou moeten behalen in 3Q en 4Q”, schreef hij. “Beleggers moeten onthouden dat het bankcharter in de tweede helft van het jaar een veel betere winstgevendheid zou moeten opleveren vanwege hogere NIM / langere aanhoudingsperioden.”

Hij beoordeelt het aandeel als een koop en verhoogde zijn koersdoel met een dollar tot $ 8.

Keefe, Bruyette & Woods-analist Michael Perito zei dat de laatste wijzigingen in SoFi’s vooruitzichten voor het volledige jaar voornamelijk de prestaties van het tweede kwartaal leken te weerspiegelen in plaats van nieuwe verwachtingen voor de rest van het jaar, en hij gaf aan dat hij nog steeds een voorzichtiger houding.

“Onze vooruitzichten blijven een beetje conservatief ten opzichte van de consensus, grotendeels rond onze veronderstelling dat winsthefboomwerking / schaalvergroting in het financiële diensten- en technologiesegment iets langer zou kunnen duren om uit te bouwen”, schreef hij. “Hoewel we zouden opmerken dat het momentum van SOFI in de bank vermoedelijk op korte termijn houdbaar zou moeten zijn.”

Perito heeft een marktprestatiebeoordeling en een koersdoel van $ 7 op SoFi-aandelen.

En Simuni merkte op dat het lot van de studieleningverlichting nog steeds een overhang is, zelfs als SoFi in staat is geweest om goede algemene prestaties te beheren door op andere gebieden van het bedrijf te leunen.

“Het lijdt geen twijfel dat onzekerheid over de acties van de federale overheid op het gebied van studieleningen een zeer belangrijke risicofactor blijft voor SoFi”, schreef hij, hoewel hij denkt dat het risico dat de federale overheid meer permanente maatregelen neemt om de studentenschuld te verminderen, is minder dan wat ‘algemeen wordt waargenomen’.

“In het meest waarschijnlijke scenario zou de regeling voor het kwijtschelden van leningen zich richten op het verlenen van verlichting aan leners met een lager inkomen (bijvoorbeeld degenen die minder dan $ 150 K verdienen)”, zei Simuni, maar SoFi is gericht op klanten met een hoger inkomen met een gewogen gemiddelde inkomen van $ 170.000.

Hij zei dat het bedrijf ook bezig is met het verbreden van zijn studentenleningenactiviteiten die verder gaan dan herfinanciering, met in-school leningen.

“We zullen de komende zes maanden nauwlettend toezien op de oplossing van de controverse over studieleningen en zoeken naar deze resolutie om als een positieve katalysator voor het aandeel te dienen”, schreef Simuni, terwijl we een outperform-rating en een richtprijs van $ 10 op de aandelen behouden.