Home » News » Tesla daalt na Musk’s Twitter-deal: dit is wat de grafieken vertellen

Tesla daalt na Musk’s Twitter-deal: dit is wat de grafieken vertellen

Tesla verliest meer dan 8% op Elon Musk die Twitter-acquisitie financiert via een margelening. Wat geeft de technische analyse aan?

In een verbluffende gang van zaken accepteerde Twitter het aanbod van Elon Musk om het bedrijf privé te nemen nadat de rijkste man ter wereld zijn financieringsplan had uitgewerkt. Aandeelhouders van Twitter mogen blij zijn, aangezien ze een hogere prijs zullen ontvangen dan het aandeel op het moment van de aankondiging handelde. Tesla-aandeelhouders hebben echter reden om zich zorgen te maken.

Het bleek dat Elon Musk meer dan $12 miljard leende om de financiering van de Twitter-deal veilig te stellen. Interessanter is dat het dit deed via een margelening die werd gedekt door Tesla-aandelen in pand te geven.

Om precies te zijn, Elon Musk beloofde Tesla-aandelen ter waarde van ongeveer 62 miljard dollar om de lening veilig te stellen. Als de aandelenkoers van Tesla met 43% daalt, zullen de banken aandelen gaan verkopen, aangezien Elon Musk letterlijk een margestorting zal ontvangen.

Het marge-oproepniveau is $570 en de aandelenkoers van Tesla werd op het moment van schrijven van dit artikel verhandeld tegen $909 per aandeel.

Tesla’s aandelenkoers faalt bij dynamische weerstand

Vanuit een technisch analyseperspectief ziet de aandelenkoers er ook bearish uit. $1.200 bleek moeilijk te overtreffen, en de aandelenkoers werd afgewezen bij dynamische weerstand.

Op het huidige niveau is er geen zinvolle ondersteuning in zicht tot het gebied van $700. Dit is een gebied van waaruit de aandelenkoers in 2022 omkeerde, en het zou niet moeten verbazen dat de markt zijn kracht opnieuw test.

De snelle stijging van de aandelenkoers van Tesla tijdens de COVID-19-pandemie is mogelijk tot stilstand gekomen. Als beren het door het ondersteuningsniveau van $700 duwen, is het onwaarschijnlijk dat de markt $570 niet zal testen, aangezien iedereen het invaliditeitsniveau kent waarop banken zullen beginnen met verkopen om de lening van Elon Musk te dekken.