Home » News » Top 3 Amerikaanse aandelen financiële dienstverlening bij stijgende rentetarieven

Top 3 Amerikaanse aandelen financiële dienstverlening bij stijgende rentetarieven

De Federal Reserve van de Verenigde Staten begon vorige week aan een verkrappingscyclus. Wat zijn de beste aandelen in de Amerikaanse financiële dienstverlening om te kopen als de winstmarges toenemen?

Een van de belangrijkste gebeurtenissen op de financiële markten vorige week was het besluit van de Federal Reserve van de Verenigde Staten over de rentetarieven. De centrale bank verhoogde de tarieven voor het eerst sinds de pandemie en beloofde ze tijdens de komende vergaderingen opnieuw te verhogen.

Het is inmiddels duidelijk dat de Fed aan een verkrappingscyclus is begonnen, en veel stemmen riepen op tot een renteverhoging van 50 bp op de volgende vergadering. Ook worden meerdere renteverhogingen in 2022 verwacht.

Financiële dienstverleners profiteren van zo'n cyclus naarmate hun winstmarges toenemen. Hier zijn drie Amerikaanse aandelen in de financiële dienstverlening om te overwegen: American Express Company, Velocity Financial en Walker & Dunlop.

American Express Company

American Express (NYSE:AXP) behoeft geen introductie aangezien het merk wereldwijd bekend is. Het is een van de grootste financiële dienstverleners in de Verenigde Staten en wereldwijd, en de aandelenkoers presteerde zowel YTD als in de afgelopen twaalf maanden beter dan de markt.

American Express keert dividend uit. Het dividendrendement op termijn is 1,1% en de dividenduitkeringsratio is 17,22%. Ook wordt de aandelenkoers verhandeld tegen een K/W-ratio van 19,48.

Velocity Financial

Velocity Financial (NYSE:VEL) is een vastgoedfinancieringsbedrijf uit Californië, opgericht in 2004. Het opereerde met een brutowinstmarge van 90,16%, 42,85% hoger dan de sectormediaan.

De jaarlijkse omzetraming voor de fiscale periode eindigend op december 2022 is 106,35 miljoen dollar, en Velocity Financial keert geen dividend uit.

Walker & Dunlop

Walker & Dunlop (NYSE:WD) is actief in de spaar- en hypotheekfinancieringssector en werd opgericht in 1937. De aandelenkoers steeg in de afgelopen twaalf maanden met meer dan 32% en de brutowinstmarge van Walker & Dunlop over de afgelopen twaalf maanden was 58,44% hoger dan de sectormediaan.

Walker & Dunlop is een bedrijf dat dividend uitkeert. Het dividendrendement is 1,79% en de dividenduitkeringsratio is 24,54%.