Home » News » Top 3 consumptiegoederen voorafgaand aan mogelijk economische neergang

Top 3 consumptiegoederen voorafgaand aan mogelijk economische neergang

De Federal Reserve van de Verenigde Staten heeft intenties uitgesproken om de fund rate agressief te verhogen, zelfs met het risico van een economische neergang. Welke basisconsumptiegoederen kun je het beste kopen?

Bedrijven in de sector basisconsumptiegoederen leveren goederen en diensten die consumenten nodig hebben. Eten, drinken, huishoudelijke producten en persoonlijke producten zijn enkele voorbeelden.

Basisconsumptiegoederen zijn favoriet bij beleggers die een economische neergang verwachten. Omdat de goederen en diensten die door de bedrijven in de sector worden geleverd een noodzaak zijn, worden die voorraden doorgaans minder getroffen door een economische neergang.

De Federal Reserve heeft de rente al verhoogd en bereidt zich voor om het monetaire beleid verder te verkrappen, zelfs met het risico de economische groei te beïnvloeden. Wat zijn de beste basisconsumptiegoederen om te kopen voorafgaand aan een mogelijke economische malaise?

Dit zijn drie namen om te overwegen: Procter & Gamble, Kroger en Colgate-Palmolive.

Procter & Gamble

Procter & Gamble is een van de meest toonaangevende bedrijven in de sector consument defensief. Het verkoopt persoonlijke producten en is de thuisbasis van een van de sterkste merken ter wereld.

Als dividendbetalend bedrijf verhoogde Procter & Gamble de jaarlijkse uitkering aan aandeelhouders in de afgelopen 65 opeenvolgende jaren. Ook is het dividendgroeipercentage over 50 jaar 5,48%.

De aandelenkoers van Procter & Gamble is in de afgelopen twaalf maanden met meer dan 20% gestegen en is stabiel YTD.

Kroger

Kroger is een voedingsdistributeur in de Verenigde Staten. Het werkt met een brutowinstmarge van 22,72%, kleiner dan de sectormediaan, en de marktkapitalisatie overschrijdt $41 miljard.

Kroger is ook een bedrijf dat dividend uitkeert, met een toekomstig dividendrendement van 1,48%. De aandelenkoers van Kroger steeg in de afgelopen twaalf maanden met meer dan 25% YTD en meer dan 50%.

Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive is een ander representatief bedrijf dat actief is in de sector consumptiegoederen. Het verkoopt consumentenproducten en de aandelenkoers is de afgelopen twaalf maanden relatief stabiel gebleven.

Colgate-Palmolive keert ook een dividend uit en de brutowinstmarge over de afgelopen twaalf maanden overschrijdt de sectormediaan met 74,49%.