Home » News » Top 3 redenen waarom de Dow Jones een nieuwe all-time high kan maken

Top 3 redenen waarom de Dow Jones een nieuwe all-time high kan maken

Dow Jones is de laatste tijd op een traan hoger, en short-sellers worden geperst. Is het mogelijk voor de index om een nieuwe all-time high te maken?

Amerikaanse aandelen handelen met een biedingstoon, zoals blijkt uit de Dow Jones-index, die onlangs meer dan 2.000 punten hoger noteerde. Niets lijkt de aandelen te beïnvloeden – de nieuwe verkrappingscyclus van de Fed of de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Dus is het mogelijk voor de Dow Jones-index om een nieuwe all-time high te maken? Hier zijn drie redenen die een dergelijk proefschrift ondersteunen:

  • De COVID-19-pandemie is niet langer een bedreiging
  • Meer voordeel gesuggereerd door het technische plaatje
  • De VS zijn ver verwijderd van de oorlog in Oost-Europa

Pandemie is niet langer een bedreiging

Eerst en vooral is de COVID-19-pandemie niet langer een bedreiging voor economieën en de bevolking. Vaccins bleken efficiënt genoeg om het aantal sterfgevallen te verminderen en de druk op het gezondheidssysteem te verminderen.

Nu de economie ruim boven haar potentieel groeit, begon de Federal Reserve de Federal Funds-rente te verhogen. Er is geen behoefte aan verdere aanpassingen van de Fed, en dit is goed voor de aandelen voordat de recente renteverhoging te klein is in vergelijking met de inflatie.

Met andere woorden, zolang het reële rendement negatief is, zullen aandelen kopers blijven vinden op dips.

Technisch beeld geeft de voorkeur aan meer upside

Het technische plaatje laat zien dat de Dow Jones-index hoger breekt dan een bullish driehoek. Dit is een driehoek die fungeerde als een omkeringspatroon en wordt meestal gevormd aan het einde van complexe correcties.

Als zodanig domineert, zolang de markt boven de 33.000 punten blijft, de bullish bias en een poging tot 36.000 ligt in het verschiet. Vanaf dat moment is het niet meer dan logisch dat de markt zal proberen een nieuwe all-time high te zetten.

Amerika is ver weg van het Rusland-Oekraïne conflict

Het conflict in Oost-Europa heeft 2022 en de mondiale geopolitiek een nieuwe dimensie gegeven. En ja hoor, toeleveringsketens zullen ontwricht blijven en de oorlog voedt de toch al stijgende inflatie verder.

Maar Amerika profiteert van de geografische afstand tot het conflictgebied, en daarom geven investeerders er waarschijnlijk de voorkeur aan hun geld in de VS te plaatsen in plaats van ergens dichter bij Europa.