HomeNewsTop 4 aandelen in consumptiegoederen om te kopen nu de rentecurve omgekeerd is

Top 4 aandelen in consumptiegoederen om te kopen nu de rentecurve omgekeerd is

Mircea Vasiu

Consumptiegoederenbedrijven verkopen voedsel, dranken, huishoudelijke producten en persoonlijke artikelen. De rentecurve is omgekeerd, dus wat zijn de beste basisconsumptiegoederen om te kopen?

Consumptiegoederenbedrijven zijn doorgaans niet-cyclisch en bieden beleggers dus betrouwbaarheid. Omdat ze producten verkopen die nodig zijn voor dagelijks gebruik, reageren de basisconsumptiegoederen niet zoals andere bedrijven op veranderingen in de conjunctuurcyclus.

Gisteren was de rentecurve in de Verenigde Staten omgekeerd, waardoor de markt vreesde voor een recessie. Historisch gezien ging de inversie van de rentecurve altijd vooraf aan een recessie.

Dus wat zijn de beste basisconsumptiegoederen om te kopen als de rentecurve inverteert? Dit zijn vier bedrijven om te overwegen: Archer-Daniels-Midland, Walmart, General Mills en Kroger.

Archer-Daniels-Midland

Archer-Daniels-Midland is een van de grootste bedrijven in de landbouwproductenindustrie. Het verkoopt landbouwgrondstoffen en -producten over de hele wereld en kan profiteren van de huidige stijging van de voedselprijzen.

Het bedrijf is eigendom van instellingen, die goed zijn voor bijna 80% van de totale uitstaande aandelen, gevolgd door het grote publiek en andere individuen en insiders.

Archer-Daniels-Midland keert een dividend uit en de aandelenkoers steeg bijna 30% YTD. Bovendien is het aandeel in de afgelopen 5 jaar bijna verdubbeld in prijs.

Walmart

Walmart runt supermarkten en warenhuizen in de Verenigde Staten en andere landen. Het is een van de bedrijven met de langste geschiedenis van dividendbetalingen in de Verenigde Staten.

Bovendien heeft het zijn jaarlijkse dividend de afgelopen 48 jaar verhoogd en is het dividendrendement op termijn 1,52%.

Bijna alle analisten die de aandelenkoers van Walmart volgen, hebben een koopaanbeveling; 57 van de 64. De rest is grotendeels neutraal en 1 analist heeft een verkoopaanbeveling uitgebracht. Onlangs handhaafde Morgan Stanley zijn koopadvies met een koersdoel van $165 per aandeel.

General Mills

General Mills is een Amerikaans bedrijf dat dividend uitkeert en actief is in de verpakte voedingsmiddelen,- en vleesindustrie. Het verkoopt wereldwijd merkproducten voor consumentenvoeding en de EBIT-marge over de afgelopen 12 maanden is 83,74% hoger dan de sectormediaan.

Kroger

Kroger is een retailer in de Verenigde Staten die een dividend uitkeert met een termijndividendrendement van 1,49%. Het verhoogde het dividend over de afgelopen 15 jaar en de aandelenkoers steeg 27,78% YTD.