Home » News » Top 4 aandelen in de bouw bij Amerikaanse plannen voor infrastructuur

Top 4 aandelen in de bouw bij Amerikaanse plannen voor infrastructuur

Amerikaanse infrastructuuruitgavenplannen geven de voorkeur aan investeringen in aggregaten en bouwmaterialen, zoals Boise Cascade, Eagle Materials, GMS en Louisiana-Pacific.

Eind vorig jaar kondigde de Amerikaanse regering een enorm plan voor infrastructuuruitgaven aan. Dit zal zich richten op financiering voor wegen en bruggen, geld voor doorvoer en spoor, breedbandupgrade, luchthavens, havens en waterwegen, om er maar een paar te noemen.

Welke aggregaten en bouwmaterialenaandelen moet je kopen om het meeste uit de Amerikaanse uitgavenplannen te halen? Dit zijn vier namen om te overwegen: Boise Cascade, Eagle Materials, GMS en Louisiana-Pacific.

Boise Cascade

Boise Cascade (NYSE:BCC) is gevestigd in Boise, Idaho. Het vervaardigt houtproducten en distribueert ook bouwmaterialen, en de beurskoers steeg in de afgelopen twaalf maanden met 28,31%.

Boise keert een driemaandelijks dividend uit en verhoogde dit de afgelopen vier jaar op rij. Het bedrijf verhoogde zijn YoY-omzet met 44,77%, hoger dan de sectormediaan met 195,28%.

Eagle Materials

Eagle Materials (NYSE:EXP) levert zware en lichte bouwmaterialen. De omzet wordt geschat op $1,851 miljard in 2022 en zal groeien tot $2,5 miljard in 2026.

Net als Boise keert ook Eagle Materials dividend uit. Het dividendrendement bedraagt 0,78% in 2022 en zal naar verwachting stijgen tot 1% in 2026.

De aandelenkoers van Eagle Materials is in januari van dit jaar opgewaardeerd door een aankoop bij Northcoast, met een koersdoel van $193/aandeel. Van de 17 analisten die de aandelenkoers volgden, hebben er 16 een koopadvies afgegeven, en slechts één heeft een neutrale rating. Geen enkele analist heeft een verkoopadvies.

GMS

GMS (NYSE:GMS) maakt wallboards en aanvullende bouwproducten en is gevestigd in Tucker, Georgia. Het bedrijf opereerde de afgelopen 12 maanden met een brutowinstmarge van 32,11%, wat 10,01% hoger is dan de sectormediaan.

GMS keert geen dividend uit en de aandelenkoers is het afgelopen jaar met 28,07% gestegen. De omzetgroei op jaarbasis overtreft de sectormediaan met 139,83%.

Louisiana-Pacific

Louisiana-Pacific (NYSE:LPX) is gevestigd in Nashville, Tennessee en bedient de markt voor buitenstructuren. De brutowinstmarge overschreed de sectormediaan met 50,11% in de afgelopen 12 maanden, en het keert een driemaandelijks dividend uit; de dividend uitkeringsratio is 4,91% en het dividendrendement op termijn is 1,37%.