Home » News » Top 4 aandelen om te kopen in reis,- en toerisme sector, tijdens een sterk herstel van de sector in 2022

Top 4 aandelen om te kopen in reis,- en toerisme sector, tijdens een sterk herstel van de sector in 2022

De reis,- en toerismesector zal naar verwachting groeien in 2022 en het pre-pandemische niveau overtreffen. Hier zijn vier aandelen om te kopen tijdens het verwachte herstel: Expedia, Hilton Worldwide Holdings, Carnival Corporation en Delta Air Lines.

De World Travel and Tourism Council (WTTC) heeft ongeveer een week geleden een persbericht uitgegeven waarin staat dat de Amerikaanse reis- en toerisme-industrie het pre-pandemische niveau in 2022 zal overschrijden. Het sterke herstel dat door de WTTC wordt verwacht, is optimistisch voor reis- en toerismeaandelen, zoals Expedia, Hilton Worldwide Holdings, Carnival Corporation en Delta Air Lines.

Volgens het WTTC-onderzoek zullen de uitgaven voor reizen en toerisme in de VS in 2022 naar verwachting $1,1 biljoen bedragen, 11,3% hoger dan het niveau van vóór de pandemie. Bovendien zouden de internationale reisuitgaven in de VS meer dan $150 miljard bedragen, iets onder het niveau van 2019.

Expedia

Expedia (NASDAQ:EXPE) sprong onlangs naar een nieuw record toen het bedrijf een winstgevend vierde kwartaal van 2021 rapporteerde. De aandelenkoers vertoont sinds augustus 2021 een stijgende trend en aan het einde van vorig jaar herhaalde zich een gouden kruispatroon de bullish bias.

Een gouden kruis vormt zich wanneer het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen boven het 200-daagse gemiddelde komt, wat vanuit technisch-analyseperspectief een bullish signaal veroorzaakt. Expedia keert geen dividend uit en werkt met een brutowinstmarge over de afgelopen twaalf maanden van 82,30%.

Hilton Worldwide Holdings

De aandelenkoers van Hilton Worldwide Holdings (NYSE:HLT) is de afgelopen twaalf maanden met meer dan 35% gestegen door het herstel van de reis,- en toerismesector. Het bedrijf werkt met een brutowinstmarge van 71,08% en tegen de huidige aandelenkoers is de marktkapitalisatie $42,21 miljard.

Carnival Corporation

Carnival Corporation (NYSE:CCL) is een van de reisorganisaties die het zwaarst zijn getroffen door de COVID-19-pandemie. De cruise industrie kwam tijdens de pandemie tot stilstand, wat gevolgen had voor de winstgevendheid van de spelers in de sector.

Als beleggers echter voorbij Omicron kijken, herstelt de sector zich. Verwacht wordt dat Carnival tegen de zomer alle cruises vanuit de VS zal hebben, en de aandelenhandel blijft vrijwel stabiel in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Delta Airlines

De COVID-19-pandemie had ook gevolgen voor de luchtvaartindustrie, aangezien lockdowns en reisbeperkingen de norm waren. Nu de meeste beperkingen verdwijnen, keert de winstgevendheid terug naar de sector.

Delta's aandelenkoers is de afgelopen twaalf maanden bijna stabiel gebleven en op het huidige niveau bereikte de ondernemingswaarde van het bedrijf $51,19 miljard.