Home » News » Top 4 Amerikaanse nutsaandelen voor betrouwbare inkomstenstromen

Top 4 Amerikaanse nutsaandelen voor betrouwbare inkomstenstromen

Nutsaandelen hebben de reputatie betrouwbare inkomstenstromen te bieden, vooral handig wanneer de aandelenmarkt zou kunnen corrigeren. Dit zijn vier Amerikaanse nutsaandelen om te kopen: Sempra, Dominion Energy, Exelon Corporation en Eversource Energy.

Een van de redenen waarom beleggers de voorkeur geven aan nutsaandelen in hun portefeuille, is de betrouwbaarheid van de inkomstenstroom. Dergelijke aandelen hebben de neiging om beter te presteren dan aandelen uit andere sectoren. Bovendien staan ze bekend om hun lagere volatiliteit dan andere aandelen.

Dit zijn vier Amerikaanse nutsaandelen om te kopen voor een betrouwbare inkomstenstroom: Sempra, Dominion Energy, Exelon Corporation en Eversource Energy.

Sempra

Multi-utility bedrijf uit San Diego, Californië. Het levert aardgas en genereert en distribueert elektriciteit aan miljoenen klanten, en werd opgericht in 1998.

De aandelenkoers is de afgelopen twaalf maanden met meer dan 10% gestegen en het bedrijf keert ook dividend uit. Het dividendrendement op termijn is 3,25% en Sempra heeft de afgelopen 11 opeenvolgende jaren zijn jaarlijkse betalingen aan aandeelhouders verhoogd.

Dominion Energy

Dominion Energy heeft meer dan 17.000 mensen in dienst en het hoofdkantoor is gevestigd in Virginia. Het produceert energie en bedient ongeveer 7 miljoen klanten.

Het bedrijf opereert met een brutowinstmarge die 9,07% hoger ligt dan de sectormediaan en keert een kwartaaldividend uit. Het termijnrendement is 3,36% en de aandelenkoers is de afgelopen 12 maanden met 11,52% gestegen.

Exelon Corporation

Exelon is een elektriciteitsbedrijf uit Chicago, Illinois. Het wekt elektriciteit op met onder meer wind-, waterkracht- en biomassafaciliteiten en keert elk kwartaal een dividend uit.

Analisten zijn optimistisch over de aandelenkoers. Van de 43 analisten die het aandeel bestuderen, hebben er 34 een koopadvies gegeven en 8 een neutraal. Slechts 1 analist heeft een verkoopadvies afgegeven voor het aandeel Exelon Corporation.

Onlangs heeft Morgan Stanley zijn koopadvies gehandhaafd met een koersdoel van $49.

Eversource Energy

Eversource Energy distribueert elektriciteit en aardgas en is gevestigd in Springfield, Massachusetts. Het bedrijf opereert met een brutowinstmarge van 48,17%, 14,52% hoger dan de sectormediaan, en keert driemaandelijks dividend uit.

Het dividendrendement op termijn is 3,09% en de dividenduitkeringsratio is 62,27%. Tegen de huidige beurskoers wordt het bedrijf gewaardeerd op $28,53 miljard en de ondernemingswaarde op $48,94 miljard.