Home » News » Top 4 e-commerce aandelen nu acceptatie van online winkelen toeneemt

Top 4 e-commerce aandelen nu acceptatie van online winkelen toeneemt

E-commerce aandelen hebben geprofiteerd tijdens de COVID-19-pandemie. Naarmate de acceptatie van online winkelen toeneemt, zijn hier vier e-commerce-aandelen om in 2022 te kopen: Amazon, eBay, JD.com en Chewy.

De wereldwijde verkoop van e-commerce in de detailhandel vertoonde een stijgende trend, zelfs vóór de COVID-19-pandemie, maar het acceptatiepercentage nam toe omdat mensen tijdens lockdowns gedwongen werden om online te winkelen. Een verschuiving in het consumentengedrag leidde tot een aandeel van 18% van de totale wereldwijde detailhandelsverkopen voor 2020. Bovendien zal e-commerce naar verwachting een jaarlijkse groei van ongeveer 1% hebben en een aandeel van 22% in de totale wereldwijde detailhandelsverkopen bereiken tegen 2024.

Dus wat zijn de bedrijven die het best gepositioneerd zijn om de meeste van deze trends te benutten? Dit zijn er vier: Amazon, eBay, LD.com en Chewy.

Amazon

Amazon is een van de bedrijven die tijdens de pandemie indrukwekkende rendementen hebben behaald. Terwijl de aandelenkoers in de zomer van 2020 piekte, was Amazon een van de bedrijven die tijdens COVID-19 bleef groeien, omdat klanten eisten dat meer producten dan ooit thuis zouden worden afgeleverd.

De aandelenkoers bereikte tijdens de pandemie meer dan $3.400 en wordt momenteel verhandeld tegen ondersteuning van de ronde $3.000.

eBay

eBay is een Amerikaans bedrijf gevestigd in San Jose, Californië. Het verbindt kopers en verkopers over de hele wereld via het marktplaatsplatform en keert dividend uit. Het dividendrendement voor de komende 12 maanden is 1,30%, terwijl de pay-out ratio 18,23% is.

De aandelenkoers piekte in de zomer van 2021 boven $75 en is sindsdien gecorrigeerd. In 2022 is de voorraad van eBay met 16,60% gedaald.

JD.com

JD.com is een toonaangevend Chinees e-commerceplatform met meer dan een half miljoen actieve klanten. Het verkoopt alles, van huishoudelijke apparaten tot kleding en elektronica, en keert, net als Amazon, geen dividend uit. De aandelenkoers van JD.com is YTD met 3% gestegen.

Chewy is een Amerikaans e-commercebedrijf uit Florida. Het verkoopt medicijnen voor huisdieren, voedsel en producten voor honden, katten en andere huisdieren.

Van de 46 analisten die de aandelenkoers bestuderen, heeft niemand een verkoopadvies afgegeven: 27 hebben een koopadvies en 19 een neutraal advies. Meest recentelijk heeft RBC Capital Markets de aandelen gehandhaafd om te kopen met een koersdoel van $77.