Home » News » Top 4 economische gebeurtenissen om de FTSE 100-index deze week te bewegen

Top 4 economische gebeurtenissen om de FTSE 100-index deze week te bewegen

FTSE 100 stuiterde opnieuw van horizontale steun toen er kopers naar voren kwamen. Hier zijn 4 economische gebeurtenissen deze week die Britse aandelen naar nieuwe hoogtepunten kunnen sturen.

Een belangrijke week voor de Britse handelaren begon, althans te oordelen naar de vele economische gebeurtenissen die op het programma stonden. FTSE 100, de belangrijkste Britse aandelenmarktindex, veerde onlangs op van horizontale steun en dreigt nu met een nieuw hoogtepunt.

Dus wat zijn de economische gebeurtenissen die de FTSE 100-index hoger zouden kunnen duwen? Dit zijn er 4 om deze week over na te denken: de Britse CPI, de toespraak van de BOE-gouverneur, de jaarlijkse begrotingsrelease en de detailhandelsverkopen.

Britse CPI

Op woensdag worden de Britse CPI-gegevens verwacht. De inflatie in het Verenigd Koninkrijk zal naar verwachting 6% op jaarbasis bereiken, en elke afwijking van de voorspelling kan leiden tot scherpe bewegingen in de FTSE 100.

Inflatie is de laatste tijd een hot topic, aangezien de COVID-19 pandemie en de oorlog in Oekraïne hebben geleid tot een sterke stijging van de prijzen van goederen en diensten. Om deze reden zijn centrale banken begonnen met het verkrappen van het monetaire beleid.

De Bank of England heeft de bankrente al op 0,75%, uit angst voor nog hogere inflatie. Vanuit het perspectief van een aandelenmarkt zou een stijgende inflatie de aandelen echter moeten stimuleren als de rentestijgingen het tempo van de inflatie niet kunnen bijbenen.

Toespraak van de gouverneur van BOE

Op dezelfde dag neemt de gouverneur van de Bank of England (BOE), Andrew Bailey, deel aan een virtuele paneldiscussie die wordt georganiseerd door de Bank for International Settlements. Zoals altijd, wanneer de gouverneur spreekt, zijn de Britse aandelen in beweging.

Jaarlijkse budgetvrijgave

Een van de belangrijkste economische rapporten die in het land worden uitgebracht, is de jaarlijkse begrotingsrelease. Hoewel er geen vaste datum voor de release is, wordt deze deze week verwacht.

Het bevat essentiële economische gegevens en prognoses voor het uitgaven,- en inkomensniveau in het VK, evenals geplande investeringen en financiële doelstellingen.

Detailhandel in februari

Tot slot, op vrijdag, zullen de detailhandelsverkopen van februari naar verwachting een stijging van 0,6% MoM laten zien. Detailhandelsverkopen geven patronen van consumentenbestedingen aan en bieden aanwijzingen over de algehele economische activiteit.

Over het algemeen doen de Britse aandelen het goed, en de recente opleving handhaaft verder de bullish bias. Als zodanig mag een poging tot nieuwe hoogtepunten niet worden verdisconteerd.