Home » News » Top 4 Europese aandelen om te kopen in april

Top 4 Europese aandelen om te kopen in april

Europese aandelen kregen een pak slaag na het nieuws dat Rusland Oekraïne is binnengevallen. Wat zijn nu de beste Europese aandelen om te kopen in april, nu ze van de dieptepunten zijn hersteld?

Toen Rusland enkele weken geleden Oekraïne binnenviel, verkochten beleggers de gemeenschappelijke valuta, de euro, evenals Europese aandelen. Maar de aandelenmarkten in Europa lijken het dieptepunt te hebben bereikt, aangezien de belangrijkste indices zich herstelden van hun dieptepunten.

Er is vooruitgang geboekt in de laatste onderhandelingsronde tussen Rusland en Oekraïne, wat nog een reden is voor de stijging van de Europese aandelenkoersen. Dus wat zijn de vier beste Europese aandelen om in april te kopen? Dit zijn enkele namen om te overwegen: Nestle, Roche Holding, Novartis en SAP.

Nestle

Nestle is een gigantisch Zwitsers bedrijf op het gebied van voeding, gezondheid en welzijn. Het heeft een portfolio van merken die internationale erkenning hebben gekregen, en het wordt verhandeld tegen een koers-winstverhouding van 25,88 in 2022, die naar verwachting zal dalen tot 18,43 in 2026.

Nestle keert een dividend uit en het dividendrendement zal naar verwachting 3,38% bedragen in 2026, tegen 2,44% in 2022. In 2024 zal de omzet van het bedrijf naar schatting meer dan CHF 100 miljard bedragen.

Roche Holding

Roche is een ander Europees bedrijf gevestigd in Zwitserland. Het is een van de grootste spelers in de farmaceutische industrie en opereert met een brutowinstmarge van 70,60%, wat 26,79% hoger is dan de sectormediaan.

Roche keert jaarlijks dividend uit en het dividendrendement op termijn is 2,47%. Ook verhoogde het het dividend voor de afgelopen 3 opeenvolgende jaren.

Novartis

Novartis is actief in de gezondheidszorg en de aandelenkoers is de afgelopen twaalf maanden relatief stabiel gebleven. Het bedrijf zal naar verwachting een nettowinst van CHF13,7 miljard rapporteren in 2022, en de voorspelling is dat deze in 2026 meer dan CHF15 miljard zal bedragen.

SAP

SAP is een Duits IT-bedrijf dat wereldwijd bedrijfsapplicatiesoftware levert. SAP zal naar verwachting in 2022 een winst per aandeel van 5,32 EUR rapporteren en wordt momenteel verhandeld tegen een koers-winstverhouding van 18,92.

SAP is ook een bedrijf dat dividend uitkeert. Zoals de meeste Europese bedrijven keert het een jaarlijks dividend uit. Het dividendrendement voor 2022 is 1,89% en zal naar verwachting uitkomen op 2,18% in 2026.