HomeNewsTop 5 huizenbouwers te midden van een booming huizenmarkt

Top 5 huizenbouwers te midden van een booming huizenmarkt

Mircea Vasiu

De huizenprijzen in de Verenigde Staten hebben recordhoogtes bereikt. Dit zijn vijf huizenbouwers om te kopen om te profiteren van de bloeiende woningmarkt: Owens Corning, Pulte Group, NVR, Whirlpool Corporation en Masco Corporation.

De huizenmarkt in de Verenigde Staten herstelde zich van de huizencrisis van 2008-2009 en de huizenprijzen hebben recordhoogten bereikt tijdens de COVID-19-pandemie. De huizenprijzen stegen in september 2021 met meer dan 18% op jaarbasis en de trend heeft zich sindsdien onverminderd doorgezet.

Als zodanig zijn huizenbouwers goed gepositioneerd om de inflatie te bestrijden, aangezien de stijging van de huizenprijzen de inflatie overwint. In feite is onroerend goed een vorm van hedge tegen inflatie, een alternatieve belegging in vergelijking met alleen long-aandelenhandel.

Hier zijn vijf huizenbouwers die u kunt overwegen om aan uw portefeuille toe te voegen nu de huizenmarkt booming is: Owens Corning, Pulte Group, NVR, Whirlpool Corporation en Masco Corporation.

Owens Corning

Owens Corning maakt dakbedekking en isolatie en is gevestigd in Toledo, Ohio. Het bedrijf verkoopt producten via een netwerk van distributeurs en wooncentra, maar ook rechtstreeks aan aannemers. Het bedrijf profiteert van de bloeiende woningmarkt.

De aandelenkoers is +8,8% YTD gestegen en het bedrijf keert ook dividend uit.

Pulte Group is een andere speler in de Amerikaanse woningbouwindustrie. Het koopt land en bouwt er huizen op, waardoor het een voortrekkersrol speelt in de hausse van de industrie.

De aandelenkoers is het afgelopen decennium met +440,18% gestegen en het bedrijf keert ook dividend uit.

NVR

NVR is een andere Amerikaanse huizenbouwer. NVR, gevestigd in Reston, Virginia, heeft bijna 7.000 mensen in dienst en bouwt eengezinswoningen, rijtjeshuizen en flatgebouwen.

De aandelenkoers is de afgelopen twaalf maanden met 6,16% gestegen en er wordt geen dividend uitgekeerd.

Whirlpool Corporation

Whirlpool Corporation produceert en verkoopt huishoudelijke apparaten. Whirlpool, met hoofdkantoor in Benton Harbor, Michigan, werd opgericht in 1911.

Het bedrijf keert een dividend uit en kondigde onlangs een verhoging van 25% aan, evenals een plan voor het terugkopen van aandelen.

Masco Corporation

Masco is een Amerikaans bedrijf uit Livonia, Michigan. Het verkoopt woningverbeterings- en bouwproducten en de aandelenkoers is de afgelopen twaalf maanden met 6,69% gestegen.

Het aandeel wordt verhandeld tegen een P/E Non-GAAP (TTM)-ratio van 15,60, lager dan de sectormediaan van 19,61.