Home » News » Twitter aandelen kopen nu ze veel minder kosten dan biedprijs Musk?

Twitter aandelen kopen nu ze veel minder kosten dan biedprijs Musk?

In april accepteerde Twitter een overnamebod van 44 miljard dollar van de rijkste persoon ter wereld, Elon Musk. Maar recent nieuws zegt dat Musk uit de overeenkomst wil stappen, waardoor de aandelenkoers lager wordt. Moet je aandelen kopen, nu ze ver onder het aanbod van Musk worden verhandeld?

Vorige maand werd de markt verrast door een aankondiging van Elon Musk, CEO van Tesla. Hij onthulde plannen om Twitter privé te nemen en legde een overnamebod van $44 miljard neer.

Meer precies, elke aandeelhouder zou onder de overeenkomst $54,20 per aandeel moeten krijgen.

Volgens documenten die zijn ingevuld bij de SEC (Security and Exchange Commission), stond Elon Musk erop dat dit zijn laatste en enige aanbod was. En het bestuur van Twitter zou het moeten accepteren.

Het bestuur heeft het dus geaccepteerd. Alleen de deal staat nu on hold, omdat Musk van de overeenkomst wil weglopen.

Kan hij dat? Zo niet, is het dan veilig om Twitter aandelen te kopen, aangezien ze nu worden verhandeld tegen een prijs die veel lager is dan de overnameprijs?

Waarom wil Elon Musk uit de deal stappen?

Afgelopen vrijdag stond in een verklaring van Elon Musk dat hij het bod heroverweegt. Om precies te zijn, het bod wordt opgeschort totdat Twitter kan bewijzen dat slechts 5% van de gebruikers bots zijn.

Dit wordt door Elon Musk als cruciaal gezien voor de toekomstige plannen voor het genereren van inkomsten van Twitter. Maar het toont ook aan dat Elon Musk geen due diligence heeft gedaan voorafgaand aan het overnamebod.

Bovendien lijkt het erop dat Elon Musk afzag van zakelijke due diligence bij het doen van zijn bod.

Sinds het overnamebod is de techsector fors gedaald. Twitter aandelen deden dat echter niet, voornamelijk vanwege de aanstaande deal.

Omdat Elon Musk Tesla aandelen heeft toegezegd om de Twitter-deal te financieren, maakt een daling Twitter duurder en zet het ook de aandelen van Tesla onder druk. Daarom zou dit de echte reden kunnen zijn waarom Elon Musk uit de deal wil stappen.

Kan hij dat zomaar?

Ja en nee. Meestal is dit een strategie om opnieuw te onderhandelen over een betere prijs.

Maar is het ook waarschijnlijk dat Musk zonder kosten uit de deal komt? Zal hij de afgesproken $1 miljard betalen als de deal niet doorgaat? Of krijgen we te maken met een langdurige juridische strijd die alleen de aandeelhouders en het bedrijf zou schaden?

Tijd om Twitter aandelen te kopen, of is het te riskant?

Zoals de onderstaande grafiek laat zien, handelden Twitter-aandelen veel lager dan $54,20 voorafgaand aan de aankondiging van de overname. Zonder de overname zou de koers van het aandeel waarschijnlijk samen met de techsector zijn gedaald.

Maar na dicht bij de biedprijs te hebben gehandeld, zakte de aandelenkoers afgelopen vrijdag door het nieuws dat de deal on hold staat. Aandeelhouders weten dat het risico hier is dat er een lange juridische strijd kan ontstaan. Een ander risico is dat beide partijen een lagere prijs overeenkomen.

In beide gevallen is het te riskant om hier nu bij deze zaak betrokken te zijn. Er kan van alles gebeuren en er is geen duidelijke tijdlijn over wanneer het verhaal zal eindigen.