Home » News » Twitter stijgt als Musk voorstelt om door te gaan met deal

Twitter stijgt als Musk voorstelt om door te gaan met deal

De aandelen van Twitter Inc (NYSE: TWTR) stegen dinsdag nadat miljardair Elon Musk had voorgesteld om door te gaan met zijn overname van het sociale-mediaplatform voor $ 54,20 per aandeel.

Twitter steeg met meer dan 22% en eindigde op $ 52,00 nadat uit een effectenaangifte bleek dat Musk van plan is om door te gaan met zijn bod van $ 44 miljard in april om Twitter privé te nemen, wat een einde aan een juridische strijd betekende die Musk had kunnen dwingen te betalen. Musk is ook chief executive van elektrische autofabrikant Tesla Inc (NASDAQ: TSLA).

Tesla won 2,9% tot $ 249,44, een daling ten opzichte van een eerder hoogtepunt van $ 257,50.

Eerder was de voorraad van Twitter stopgezet na een bericht van Bloomberg News over de plannen van Musk.

Voor meer dan $ 27 miljard aan Tesla-aandelen werden omgewisseld, de hoogste omzet voor de elektrische auto sinds half augustus, volgens gegevens van Refinitiv.

Elon Musk versus Twitter

Musk en Twitter zouden deze maand de rechtszaal betreden, waarbij Twitter op zoek was naar een bevel waarin Musk werd opgedragen om zijn overeenkomst van afgelopen april na te komen om het bedrijf te kopen voor de overeengekomen prijs. Musk verscheurde de deal in augustus en zei dat hij was misleid over het aantal spamaccounts op Twitter.

De aandelen van Tesla staan onder druk sinds Musk ermee instemde om Twitter te kopen, waarbij beleggers zich zorgen maakten over hoeveel van de aandelen van de autofabrikant hij zou kunnen verkopen om de aankoop te financieren.

Musk beschermt Twitter tegen ineenstorting van sociale media

De mogelijkheid dat Musk zijn deal zou doorzetten, heeft de aandelenkoers van Twitter de afgelopen maanden beschermd tegen een ineenstorting van de aandelen van andere socialemediabedrijven te midden van een brede uitverkoop op Wall Street vanwege zorgen over stijgende rentetarieven en een zwakke economie.

Met de winst van dinsdag is Twitter dit jaar 20% gestegen, tegenover een daling van meer dan 50% bij Facebook -eigenaar Meta Platforms Inc (NASDAQ: META).