Home » News » Uber aandelen: zo hoog kan het rijden op de winstrally

Uber aandelen: zo hoog kan het rijden op de winstrally

Uber-aandelen stijgen op dankzij beter dan verwachte winsten. Er zijn nu twee belangrijke opwaartse niveaus om op te focussen.

Uber Technologies Inc (NYSE: UBER) aandelen geven lange beleggers de reactie die ze wilden: een mooie opwaartse pop nadat het ride-share-bedrijf winst rapporteerde.

De aandelen staan dinsdag ongeveer 17% hoger, waarbij het aandeel het hoogste niveau bereikt sinds begin mei. Het bedrijf verdubbelde de omzet jaar op jaar en overtrof de verwachtingen van analisten, aangezien sterke reistrends de omzet blijven stimuleren.

Het aantal trips bedroeg 1,87 miljard, een stijging van 24% jaar op jaar en 9% achtereenvolgens.

Reistrends zijn dit jaar over de hele wereld aanzienlijk toegenomen, omdat veel mensen eindelijk kunnen reizen met minder beperkingen en meer opties. Hoewel dat grote schade aanricht op luchthavens, helpt het bedrijven als Uber om wat vaart te krijgen.

De aandelen van LYFT Inc (NASDAQ: LYFT) profiteren ook van het rapport van Uber, met een stijging van meer dan 15% op de dag. Lyft publiceert donderdag haar kwartaalresultaten.

Hoewel de recente reistrends veel goeds voorspelden voor de Uber-aandelen – het is 44% gestegen ten opzichte van het dieptepunt van vorige maand – zijn de aandelen dit jaar tot nu toe met meer dan 40% gedaald en 55% ten opzichte van het hoogste niveau ooit.

Uber-aandelen verhandelen

Wekelijkse grafiek van Uber-aandelen. Grafiek met dank aan TrendSpider.com.

Als de Uber-aandelen deze week hoger kunnen eindigen, zou dat de derde wekelijkse winst op rij zijn. Opmerkelijk is echter dat ondanks de laatste twee wekelijkse rally’s, de aandelen niet boven het voortschrijdend gemiddelde van 10 weken hebben kunnen sluiten.

Met de rally van vandaag handelt Uber boven het 10-weeks en het 21-weeks voortschrijdend gemiddelde.

Hoewel dat een bullish ontwikkeling is, worden de aandelen verhandeld in een sleutelgebied. In het bijzonder is dat het belangrijkste gebied van $ 28,50 en de weerstand tegen de neerwaartse trend (blauwe lijn).

Toegegeven, de laatste is een beetje willekeurig en weegt naar mijn mening niet zo zwaar als de zone van $ 28,50. Merk op hoe dit niveau ondersteuning was in Q2 en Q3 van 2020, evenals grote ondersteuning in Q1 2022 voordat het in mei mislukte.

Als de aandelen dit niveau kunnen terugwinnen en erboven blijven, opent dit de deur naar het niveau van $ 31. Daar vindt Uber-aandelen de 38,2% retracement en het voortschrijdend gemiddelde over 10 maanden. Als het daar uiteindelijk doorheen kan komen, kan $ 35 de volgende zijn.

Daar vindt het aandeel zijn voortschrijdend gemiddelde over 50 weken en 50% retracement.

Wat gebeurt er als de Uber-aandelen niet hoger kunnen en in plaats daarvan worden afgewezen? Dan zijn het $25-niveau en het voortschrijdend gemiddelde over 10 weken in het spel.

Bulls wil dat deze zone in deze situatie als ondersteuning fungeert, omdat een onderbreking daaronder $20 weer in het spel kan brengen.

Waar het op neerkomt: boven $ 28,50 is constructief, maar onder deze maat moeten handelaren scherp blijven.