HomeNewsUnitedHealth neemt LHC Group over voor ongeveer $5,4 miljard

UnitedHealth neemt LHC Group over voor ongeveer $5,4 miljard

Hassan Maishera

UnitedHealth heeft ingestemd met de overname van LHC Group in een deal ter waarde van ongeveer $5,4 miljard.

Gezondheidszorggigant UnitedHealth kondigde eerder vandaag aan dat het heeft ingestemd met de overname van LHC Group voor $5,4 miljard.

Volgens een rapport van Reuters eerder vandaag, zou de deal in contanten worden afgewikkeld en zal UnitedHealth's unit Optum ongeveer $170 betalen voor elk aandeel van LHC Group. Dit vertegenwoordigt dus een premie van 8,12% ten opzichte van de laatste slotkoers van het bedrijf.

De deal wordt naar verwachting voor het einde van het jaar afgerond. UnitedHealth staat bekend om het runnen van de grootste zorgverzekering in de Verenigde Staten. Het is nu van plan om LHC Group toe te voegen aan zijn Optum Health-activiteiten, die eerstelijnsklinieken en operatiecentra exploiteert.

LHC staat in de Verenigde Staten bekend om het verstrekken van thuiszorg en hospicezorg aan patiënten die te maken hebben met verwondingen, ziekten of chronische aandoeningen. Het zorgbedrijf, met het hoofdkantoor in Lafayette, Louisiana, heeft meer dan 900 locaties in 37 staten in de VS.

De deal is onderhevig aan goedkeuring door de regelgevende instanties en de aandeelhouders van LHC Group zullen ook de overname moeten goedkeuren. De aandelen van LHC zijn tijdens de pre-market handelssessie van dinsdag met bijna 6% gestegen.

De afgelopen jaren hebben zorgverzekeraars en andere grote spelers in de branche aangedrongen op home-based. De kreet werd verder aangewakkerd door de pandemie van het Coronavirus en krijgt nu een sterke voet aan de grond in de Verenigde Staten.

De technologische verbeteringen die de afgelopen jaren zijn geregistreerd, hebben de weg vrijgemaakt voor meer zorg aan patiënten thuis. Bovendien vinden patiënten thuiszorg een uitstekend alternatief voor de vrij dure verblijven in ziekenhuizen of andere gezondheidscentra.

De overname van LHC zou UnitedHealth in staat stellen haar diensten in de thuiszorgsector uit te breiden. In 2021 besteedde de grote rivaal van UnitedHealth en Medicare Advantage-aanbieder Humana bijna $6 miljard om zijn thuisgezondheidsactiviteiten uit te breiden.