Home » News » Veilig om MicroStrategy aandelen te kopen na een daling van 69% YTD?

Veilig om MicroStrategy aandelen te kopen na een daling van 69% YTD?

Mircea Vasiu

De aandelenkoers van MicroStrategy daalde met meer dan 69% YTD, op de voet gevolgd door de prijsactie van Bitcoin. Is het veilig om nu te kopen, of zal het verder dalen?

MicroStrategy is het enige bedrijf dat het meest in cryptocurrencies heeft geïnvesteerd. Om precies te zijn, het zette zijn fiat-bronnen om in Bitcoin en leende het om Bitcoins te kopen.

Dat deed het toen Bitcoin op veel hogere niveaus handelde dan nu het geval is. Volgens de CEO van MicroStrategy zou een daling tot onder de $21.000 leiden tot een margestorting voor het bedrijf, dat gedwongen wordt zijn posities te liquideren om de schuld te dekken.

Met andere woorden, als de huidige druk op de Bitcoin-prijs aanhoudt, zou de aandelenkoers van MicroStrategy moeten blijven dalen. Vanwege de afhankelijkheid van de prijs van Bitcoin is elke andere waarderingsmaatstaf voor MicroStrategy waardeloos.

Niet de eerste keer dat aandeel met 90% of meer daalt

MicroStrategy is een bedrijf dat aanwezig was tijdens de technologiebubbel in de vroege jaren 2000. Op een gegeven moment handelde de aandelenprijs tot $1.400, om vervolgens als een baksteen te vallen toen de zeepbel uiteen spatte.

Of Bitcoin en de cryptomarkt een zeepbel zijn, valt nog te bezien. Maar Bitcoin kan heel goed bestaan als het onder, laten we zeggen, $20.000 daalt, terwijl MicroStrategy een groot probleem zal hebben om zijn schuld af te lossen.

De markt voor cryptocurrency, en impliciet Bitcoin, is recentelijk negatief beïnvloed door één stablecoin die zijn koppeling met de dollar heeft verbroken. De breuk veroorzaakte een prijsdaling van meer dan 90% en vervolgens nog eens 95% op één dag.

Het verhaal hier is dat als een actief, of het nu een aandeel of een cryptocurrency is, 90% van zijn waarde verliest, dit niet betekent dat er geen ruimte meer is om te vallen. Daarom moet het kopen van de dip gebaseerd zijn op een goede analyse in plaats van op het feit dat de prijs te veel is gedaald.

Al met al is er weinig of geen troost voor aandeelhouders van MicroStrategy zolang de prijs van Bitcoin blijft dalen. Al het andere is een bijzaak voor de aandeelhouders van het bedrijf.