Home » News » Veilig om Nasdaq 100 te kopen na verlies van 1000 punten in april?

Veilig om Nasdaq 100 te kopen na verlies van 1000 punten in april?

De technologiesector bevindt zich in corrigerend gebied, zoals blijkt uit de Nasdaq 100-index. Is het veilig om long te gaan nu de koers in april 1000 punten verloor?

Na herstel van de dieptepunten van 2022, ging de techsector in april opnieuw achteruit. De Nasdaq 100-index is representatief, aangezien deze daalde van 15.200 naar de huidige 14.000, voornamelijk door slechte winsten.

Een van de bedrijven die deze week slechte resultaten meldden, was Netflix. Het bedrijf verloor voor het eerst in tien jaar abonnees, en hier schrokken investeerders van. Het gevolg was dat de aandelenkoers in één handelssessie alleen al met meer dan 30% daalde.

In ieder geval neemt de druk op de Nasdaq 100 toe, aangezien deze meer heeft gecorrigeerd van de hoogtepunten van 2021 dan andere Amerikaanse indexen. Is dit een dip om te kopen?

Mogelijk omgekeerd hoofd- en schouderspatroon ondersteunt een bullish case

Technisch gezien lijkt de markt een omgekeerd hoofd-en-schouderpatroon te vormen. De daling van deze maand heeft het gebied bereikt waar consolidatie zou kunnen beginnen als de rechterschouder van het patroon.

Als dat het geval is, zou de Nasdaq 100-index moeten stuiteren en naar de neklijn moeten bewegen, gezien op 15.200 punten. Een break hierboven zou zelfs nog bullish zijn omdat het impliceert dat het volgende niveau van interesse van traders de gemeten beweging is, gezien boven de 17.200 punten.

De buitensporige verkrapping van de Fed kan de aandelen schaden

Een daling onder de dubbele bodem in het 13.200-gebied zou het omgekeerde hoofd-schouderpatroon ongeldig maken. Maar wat kan zo’n daling veroorzaken?

Een oorzaak kan de buitensporige aanscherping van de Fed zijn. De Federal Reserve bestrijdt de hoogste inflatie in de afgelopen vier decennia en waarschuwde de markten dat ze de rente sneller zou verhogen, zelfs als dit ten koste ging van de economie.

Anders dan in andere delen van de wereld, waar hoge energieprijzen vooral de inflatie aanjagen, heeft de Fed te maken met een brede basisstijging van de prijzen van goederen en diensten. Voor veel marktdeelnemers loopt de Fed al achter de feiten aan en moet ze dus zo snel mogelijk handelen.

Het deed dat tijdens de vorige vergadering, maar zorgde slechts voor een stijging van de rente met een kwart basispunt. Als zodanig verwacht de markt veel meer van de Fed, zoals een renteverhoging van 50 bp op de volgende vergadering.

Dergelijke stijgingen zouden aandelen moeten schaden, tenzij ze al zijn ingeprijsd. Daarom ligt de sleutel tot toekomstige Nasdaq 100-prestaties in de mate waarin de toekomstige renteverhogingen al zijn ingeprijsd.