Home » News » Veilig Tesla aandelen verkopen na verwijdering uit S&P 500 ESG-index?

Veilig Tesla aandelen verkopen na verwijdering uit S&P 500 ESG-index?

Elon Musk was de laatste tijd overal in het nieuws. Zijn overnamebod om Twitter privé te houden, werd uitgebreid besproken vanwege de voortdurende saga daar.

De investeerders van Tesla stonden niet onverschillig tegenover het overnamebod van Twitter. Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft enkele aandelen van Tesla toegezegd om de overname te financieren.

Er wordt gezegd dat hij een margestorting van bankiers zal ontvangen als de Tesla-aandelen onder de $540 per aandeel dalen. Indirect kwam het aandeel van Tesla dus onder druk te staan door het bod van Elon om Twitter privé te houden.

Nadat vorige week het overnamebod on hold werd gezet, steeg de aandelenkoers van Tesla opgelucht. Maar het nieuws dat Tesla uit de S&P 500 ESG-index is geschrapt, kan de aandelen verder onder druk zetten, aangezien ESG een groeiend gebied in beleggen is.

Wat is de S&P 500 ESG-index?

Dit is op basis van marktkapitalisatie een belangrijke index die de prestaties meet van bepaalde effecten die voldoen aan duurzaamheidscriteria, of ESG – milieu, sociaal en bestuur.

Waarom vinden bedrijven het belangrijk om in deze index te worden opgenomen?

De opkomst van verantwoord beleggen leidde ertoe dat beleggers zich steeds meer richtten op bedrijven die hun activiteiten respecteren en toewijden om te voldoen aan ESG-criteria.

Dus hoe is het mogelijk dat Tesla, dat veel heeft gedaan om de uitstoot te verminderen, uit de S&P 500 ESG-index is getrapt? Een van de aangehaalde redenen was het ontbreken van gepubliceerde details met betrekking tot de koolstofstrategie.

Als reactie noemde Musk de ESG oplichterij in een reeks tweets na de aankondiging.

Hoe presteerde het aandeel van Tesla de laatste tijd?

De aandelenkoers van Tesla daalde YTD met meer dan -40% en blijft onder druk staan. Het sloot gisteren op $709,81 en Elon Musk verkocht een groot deel van zijn aandelen toen de aandelen boven $1.000 werden verhandeld.

De aandelenkoers van Tesla kon niet boven de $1.000 uitkomen. De koers vormde een dubbel toppatroon voor $1.200, de halslijn wordt gezien op $900.

De minimale afstand voor de markt om de top te bevestigen, wordt gegeven door de gemeten beweging. Het wijst op $600 – een gevaarlijk dichtbij niveau van $540, waarbij een margestorting van het overnamebod van Twitter zou worden geactiveerd.

Tenzij de overname van Twitter niet doorgaat.