HomeNewsWaarom Nio-aandelen donderdag piekten

Waarom Nio-aandelen donderdag piekten

News Team

De Chinese regering heeft zojuist actie ondernomen om de economie te stimuleren.

Wat er is gebeurd

Er zijn momenteel tal van uitdagingen in de Chinese sector voor elektrische voertuigen (EV), maar de aandelen van Nio Inc – ADR (NYSE: NIO 6.41%) stegen begin donderdag toch al met meer dan 8%. Hoewel ze een deel van die winsten afsneden, bleven de Amerikaanse aandelen van Nio vanaf 12:37 uur ET 6,1% hoger.

En dan

Nio-investeerders mogen de Chinese overheid bedanken voor de boost van vandaag. Nio en andere EV-fabrikanten blijven voor nieuwe uitdagingen staan, ook al werken ze om te herstellen van verloren productie en een daling van de vraag in verband met nul-COVID-beleidsvergrendelingen in verschillende steden.

Meest recentelijk heeft een grote droogte ervoor gezorgd dat de waterkrachtvoorziening is gedaald, wat heeft geleid tot stroomonderbrekingen in opdracht van de autoriteiten. Maar de regering heeft zojuist ook een stimuleringspakket aangekondigd om te proberen de groei van de economie te versterken.

Wat nu

Nio voerde de productie op in juni en juli nadat het moeite had om onderdelen te krijgen en in het voorjaar de vraag zag afnemen toen de Chinese autoriteiten verschillende steden sloten om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Maar een ernstige droogte heeft nu gevolgen voor de hydro-elektrische productie, met stroomuitval voor bedrijven in de provincie Sichuan, waar veel autoleveranciers gevestigd zijn. Ook in het zuidwesten van China worden nu EV-laadstations getroffen door stroomstoringen.

Gisteren kondigde de regering een infrastructuurpakket van 1 biljoen yuan (ongeveer $ 150 miljard) aan om de economische groei van het land te stimuleren. Beleggers zien dat als zeer goed nieuws voor de hervatting van de groei van de vraag naar EV’s. En het zijn niet alleen de aandelen van industriële bedrijven die vandaag een boost zien. Het hele consumentensegment zou kunnen profiteren van de bestedingen.

Beleggers keken al uit naar wat Nio zou zeggen over de verkopen in het derde kwartaal wanneer het zijn volgende kwartaalresultaten rapporteert. Nu is er de verwachting dat het nieuwe stimuleringspakket kan helpen dat komende rapport nog optimistischer te maken.