Home » Woordenlijst » Goed-tot-geannuleerde Bestelling

Goed-tot-geannuleerde Bestelling

Good-Til-Cancelled (GTC)-order is een type order dat beleggers plaatsen om een aandeel te kopen of verkopen en blijft van kracht totdat het is voltooid of geannuleerd.

Dit betekent echter niet dat GTC-orders eeuwig kunnen duren, aangezien beursvennootschappen de tijdslimiet voor deze orders over het algemeen instellen op 30 of 90 dagen. Het tegenovergestelde van een GTC-bestelling is een onmiddellijke of annuleerbestelling (IOC).

GTC-orders worden vaak vergeleken met dagorders , die verlopen als ze niet zijn ingevuld aan het einde van de reguliere handelssessie. GTC-orders hebben in het bijzonder de voorkeur van beleggers die de markt niet constant in de gaten houden, omdat ze hen in staat stellen om tegen specifieke prijsniveaus te handelen en de posities een aantal weken vast te houden.

Bovendien stellen beleggers soms GTC-orders vast als stoporders, waardoor ze verkooporders onder de huidige marktprijs kunnen plaatsen en orders boven de marktprijs kunnen kopen.

Maar houd er rekening mee dat sommige grote beurzen, zoals de New York Stock Exchange en NASDAQ, GTC-orders hebben verboden omdat ze van mening zijn dat deze orders een risico vormen voor beleggers, aangezien de kans bestaat dat een order op een ongunstig moment kan worden uitgevoerd vanwege toegenomen marktvolatiliteit.

Ga terug naar onze volledige woordenlijst.