Home » Woordenlijst » Hedgefonds

Hedgefonds

Een hedgefonds is een fonds dat geld verzamelt van beleggers die risicovollere en complexere beleggingsstrategieën gebruiken in de verwachting van substantiële rendementen.

Met andere woorden, een hedgefonds vertegenwoordigt een kapitaalpool die effecten koopt en verkoopt, waaronder aandelen, obligaties, valuta's, grondstoffen en afgeleide producten zoals opties en futures. De fondsen gebruiken meer ingewikkelde beleggingsstrategieën om hun gepoolde kapitaal te beschermen tegen marktvolatiliteit en onzekerheid.

Normaal gesproken bundelen hedgefondsen kapitaal van vermogende particulieren en families, pensioenfondsen en schenkingen, investeringsbankmaatschappijen en verzekeringsmaatschappijen. Ze opereren meestal als particuliere investeringspartnerschappen of offshore-investeerders, waardoor ze kunnen werken zonder zich te registreren bij de marktregulator en te moeten voldoen aan rapportagevereisten.

Bovendien zijn hedgefondsen minder gereguleerd dan beleggingsfondsen en hebben ze meer vrijheid om beleggingsstrategieën toe te passen die potentiële winsten en verliezen kunnen vergroten. Dat gezegd hebbende, gebruiken hedgefondsen vaak hefboomwerking, waarbij geld wordt geleend om extra bedragen van activa te kopen om het rendementspotentieel te vergroten.

De meeste hedgefondsen worden geleid door gerespecteerde managers die zeer succesvol zijn geworden in het beleggen in hedgefondsen en dit is wat deze fondsen aantrekkelijk maakt voor beleggers. Houd er echter rekening mee dat deze geldbeheerders vrij prijzig zijn, waarbij de meeste hedgefondsen een vergoeding van 1% -2% van het vermogen in rekening brengen en een "prestatievergoeding" van ongeveer 20% van de winst.

Ga terug naar onze volledige woordenlijst.