Home » News » Alibaba-aandelen stijgen na toevoeging aan China Stock Trading Links.

Alibaba-aandelen stijgen na toevoeging aan China Stock Trading Links.

News Team

De aandelen van Alibaba (BABA) Group Holding Ltd. stegen in Hongkong nadat het voor het eerst rechtstreeks toegankelijk werd voor investeerders in China.

Aandelen van het e-commercebedrijf werden toegevoegd aan het Stock Connect-programma dat de beurzen van Shanghai en Shenzhen vanaf dinsdag verbindt met de beurs van Hongkong. Het aandeel steeg met maar liefst 5,2%, het meest sinds 16 augustus, met een volume dat al meer dan het dubbele was van het gemiddelde van de afgelopen drie maanden om 10:20 uur.

De langverwachte toevoeging zal naar verwachting ongeveer $ 20 miljard aan instroom in het aandeel aantrekken tot volgend jaar, waarbij vastelandsinvesteerders waarschijnlijk een belang van meer dan 10% in Alibaba zullen opbouwen, aldus Bloomberg Intelligence. Volgens BI-analisten zou dit Alibaba ook moeten helpen zijn waarderingskorting op rivaal PDD Holdings Inc. te verkleinen.

Aandelen van het e-commercebedrijf zijn dit jaar tot nu toe met 7,5% gestegen in Hongkong, vergeleken met een daling van 9% in de Hang Seng Tech Index. De opname is een tijdige opsteker nadat het bedrijf onlangs een omzetdaling voor het tweede kwartaal meldde, aangezien de zwakke consumptie in China de omzetgroei in de detailhandel blijft ondermijnen.

Alibaba was een van de weinige grote Chinese aandelen die niet in staat was om deel te nemen aan de Stock Connect, omdat het alleen een secundaire noteringsstatus had in Hongkong. Het bedrijf werd in augustus geüpgraded naar een dual-primaire noteringsstatus voor Hongkong en New York, waardoor het eindelijk beschikbaar werd voor handel op het vasteland.

De beurs van Hongkong publiceert dagelijks na sluiting via de links omzetcijfers voor de 10 meest verhandelde aandelen.

Van de andere in Hong Kong genoteerde aandelen die dinsdag beschikbaar werden gesteld aan handelaren op het vasteland, steeg Mongolian Mining Corp. met maar liefst 12%. Van de aandelen die uit de links werden verwijderd, daalde Shimao Group Holdings Ltd. met 30%.

Source: https://buystocks.co.uk/news/alibaba-shares-rise-after-addition-to-china-stock-trading-links/