Home » Reviews » eToro
Begin met handelen met eToro

eToro Review 2024

eToro bestaat al meer dan tien jaar en is uitgegroeid tot een van de meest bekende en gerenommeerde namen in de snelgroeiende wereld van aandelenhandel.

Hun doel is om de totale afhankelijkheid van grote financiële instellingen te elimineren door de wereld van financiële handel voor iedereen en overal beschikbaar te maken.

eToro wordt momenteel beschouwd als's werelds grootste netwerk voor sociaal beleggen. De baanbrekende WebTrader, geïntroduceerd in 2009, maakt online handelen vanaf elke locatie mogelijk en is gekoppeld aan de sociale handelsfuncties van OpenBook.

Dit biedt een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface die toegankelijk is vanaf elke pc of mobiel apparaat met internet.

Geschiedenis van eToro

Een groep ondernemers heeft eToro in januari 2007 opgericht met als doel handel voor iedereen en overal toegankelijk te maken, zonder afhankelijk te zijn van grote financiële instellingen.

Het kernteam, opgericht door Yoni en Ronen Assia, bestaat uit ervaren financiële en technologieprofessionals.

Hun eerste online handelsplatform werd in september 2007 door eToro geïntroduceerd. In mei 2009 werd hun langverwachte WebTrader onthuld. Deze nieuwe intuïtieve handelsinterface bood een verscheidenheid aan professionele tools die beleggers van alle ervaringsniveaus konden gebruiken.

's Werelds eerste sociale handelsplatform werd geïntroduceerd door eToro, met de release van OpenBook het jaar daarop. Dit maakte de ontwikkeling mogelijk van de CopyTrader™-functie, een van de innovaties waarmee OpenBook in 2011 de Finovate Europe Best of Show-prijs won.

Ze wilden de functies van WebTrader integreren met de sociale aspecten van OpenBook nadat ze aandelen hadden toegevoegd aan hun groeiende reeks handelsactiva en -instrumenten. De voltooiing hiervan gebeurde in oktober 2015.

De kernmissie van eToro is altijd geweest om jaar na jaar te innoveren en te ontwikkelen. Als gevolg hiervan ontwikkelde het platform in 2016 Copy Portfolio™ - investeringsbeheer aangedreven door de meest geavanceerde Artificial Intelligence (AI)-tools en een professionele investeringscommissie.

In vergelijking met zijn naaste rivalen biedt het platform zijn consumenten nu 2-3 keer zoveel cryptocurrencies.

Registreer u nu bij eToro

Geïnteresseerd om u aan te melden bij eToro? Registreer u nu via Aandelen Kopen en begin uw handelservaring.

1
Minimale storting
£100
Promotie
Gebruikersscore
10
Access the world’s most popular Crypto assets including Bitcoin, ETH, LTC, XRP
Automatically copy top-performing Crypto traders
Deposit using 9 different deposit methods
Begin met handelen
Beschrijving:
Betaalmethoden
Bank Transfer, Debit Card, neteller, eToro Trading Platform, Klarna, POLi, Przelewy24, Rapid Transfer, Trustly
iDeal, skrill
Volledige lijst met voorschriften:
ASIC, CySEC, FCA
Don’t invest unless you’re prepared to lose all the money you invest. This is a high-risk investment and you should not expect to be protected if something goes wrong. <a href="https://www.etoro.com/customer-service/terms-conditions/trading-restriction/">Take 2 mins to learn more</a>.

Voor-en nadelen

Voordelen

Hiermee kunnen gebruikers de succesvolle handelstechnieken van andere mensen imiteren
Topambtenaren regeren het
Is een van de meest bekende en prestigieuze merken
Heeft een superieure klantenservice
Heeft royale demo-accountfuncties
Biedt een verscheidenheid aan leermiddelen
Top cryptocurrencies kunnen worden gekocht en verkocht

Nadelen

Niet beschikbaar in sommige landen
Biedt alleen de toonaangevende cryptocurrencies
Handel vandaag nog met eToro

Is eToro iets voor mij?

Gebruikers vragen regelmatig naar het vermogen van eToro om aan hun behoeften en vereisten te voldoen. Beginners maken zich misschien zorgen dat een meer geavanceerde lay-out of marktanalysestromen te complex voor hen zullen zijn.

Meer ervaren beleggers willen er echter zeker van zijn dat het systeem functioneel genoeg is om hun jarenlange ervaring in de sector te benutten om de winst te maximaliseren. Dus ongeacht uw voorkennis en vaardigheidsniveau, we zullen het platform vanuit beide hoeken bekijken om u een duidelijk beeld te geven van wat u kunt verwachten.

Ik ben een beginner

eToro heeft veel leermateriaal dat u kan helpen als u nieuw bent op het netwerkplatform voor sociaal beleggen. Het helpt als u het meeste uit het aangeboden gratis materiaal haalt, omdat het u zal helpen uw handelsstrategie te ontwerpen, de basiswerking van de software te leren kennen en u te laten zien hoe u de succesvolle tactieken van andere mensen kunt imiteren.

Ik ben een expert

Voor experts bevat het handelsplatform een compleet assortiment hulpmiddelen om u te helpen bij een aantal tijdrovende taken die verband houden met het handelen in investeringen. Seizoenshandelaren kunnen bijvoorbeeld de methoden van andere handelaren vergelijken met behulp van de Social Trading-functionaliteit.

Het aantal mensen dat de onderscheidende tactieken en portfolio van een expert imiteert, is ook van invloed op hoeveel ze worden betaald. Dit is een fantastische methode om de sociale functies van het platform te promoten en tegelijkertijd alle deelnemers te belonen.

Beginners kunnen hun kansen op succes vergroten en nieuwe vaardigheden leren, terwijl medewerkers worden aangemoedigd om deel te nemen aan gemeenschapsactiviteiten.

Betaalmethoden en limieten

eToro biedt zijn gebruikers verschillende betalings-en opnamemethoden aan. Ook heeft het platform zijn beperkingen voor elke transactie.

Geaccepteerde stortingsmethoden

 • Visa / Mastercard / Maestro / PayPal / Neteller / Skrill
 • Bankoverschrijving (vereist een minimale storting van £500)

Limieten op minimale storting en opnames

 • De minimale opname is £50 en de minimale aanbetaling is £200
 • Er is geen maximaal toegestane opname

Handelsbeperkingen

 • De kleinste handelsgrootte voor cryptocurrency is £25
 • Om een andere handelaar na te bootsen, moet u minimaal £200 hebben
 • Er is een beperkt aantal eenheden per locatie voor elk instrument
 • Maximale blootstelling is toegestaan per hefboomniveau op elk activum voor elke rekening

Prestaties, kenmerken en functionaliteit

De functie Portfolio kopiëren (voorheen bekend als Copy Trader) is een van eToro's beste prestaties en meest onderscheidende kenmerken. Deze baanbrekende stimulans voor sociale netwerken stelt ervaren handelaren in staat hun kennis en inzichten door te geven aan beginners in aandelenhandel.

Bovendien biedt het platform een perfect handelsklimaat voor alle gebruikers, met gebruikers van alle vaardigheden en expertiseniveaus.

Top Trader-portfolio's en marktportfolio's zijn de twee belangrijkste subcategorieën van Copy Portfolio.

Gebruikers kunnen de acties en technieken van de topdealers op het eToro-netwerk volgen door hun Top Trader-portfolio's te bekijken. Dit is vergelijkbaar met een groep ervaren investeringshandelaren die met u samenwerken.

Een enkele beproefde marktbenadering wordt toegepast op de CFD-aandelen, grondstoffen of Funds by Market-portefeuilles van een klant. De oplossing is om klanten te helpen hun winstpercentage te verbeteren door een reguliere, gevestigde methode te gebruiken in combinatie met state-of-the-art AI-beheer.

eToro heeft de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan 'Good Dollar'. Om sociaaleconomische ongelijkheid tegen te gaan. Dit programma is bedoeld om iedereen een Universeel Basisinkomen (UBI) te bieden. Veel economen denken dat de recente uitbraak van COVID-19 de noodzaak heeft aangetoond om een dergelijk project in te voeren. Dit toont verder aan dat de focus van het bedrijf veel breder is dan andere vergelijkbare platforms die op de markt beschikbaar zijn.

Handelsplatforms

De MT4- en MT5-platforms worden niet ondersteund door eToro omdat ze niet compatibel zijn met de hoog aangeschreven propriëtaire tools die in het programma zijn ingebouwd.

In 2009 werd het gebruiksvriendelijke platform WebTrader gelanceerd. Een jaar later werd het bekroonde handelsplatform OpenBook gelanceerd. Twee jaar later werden beide toegankelijk gemaakt op alle mobiele apparaten.

Om in 2015 alle online en sociale handelsfunctionaliteit te bieden via een enkele, gebruiksvriendelijke interface, werden WebTrader en OpenBook geïntegreerd.

Spelers hebben in realtime toegang tot £100.000 aan fictief geld op de demo-account van het handelsplatform. Alvorens echt geld te investeren, kunnen beginners dit gebruiken om kennis te maken met het platform. Doorgewinterde handelaren kunnen het ook gebruiken om nieuw ontwikkelde methoden te testen.

Educatieve bronnen

Het eToro-platform heeft een lange en duidelijke lijst met leermiddelen die toegankelijk zijn. Zowel beginnende als ervaren handelaren zullen vers nieuws en analytische artikelen op het platform interessant vinden.

Alle eerdere afleveringen van de doorlopende podcastserie zijn gratis te downloaden. Elke aflevering brengt autoriteiten in verschillende disciplines samen om relevante wereldwijde onderwerpen en gebeurtenissen te identificeren die zeker van invloed zullen zijn op de markten en presenteert deze in een boeiende discussie.

Daarnaast zijn er algemene diepgaande handleidingen over Social Trading en Fintech en videotraining.

Accounttypen

Retail klanten

Retailklanten op eToro kunnen er nog steeds voor kiezen om handmatig te handelen of te kopiëren, afhankelijk van hun geschiktheid. Daarnaast biedt het Investor Compensation Fund bescherming voor particuliere klanten, waaronder een negatief saldo-beveiliging met margebeperkingen.

Professionele klanten

Gebruikers moeten slagen voor een geschiktheidstest om als professionele klant te worden goedgekeurd. Hoewel professionele klanten geen enkele ESMA-waarborg hebben, zal eToro het verlies nemen als de marktomstandigheden ertoe leiden dat het eigen vermogen in het rood zakt, waardoor het eigen vermogen op nul wordt gezet.

Bovendien kunnen professionele klanten ervoor kiezen om posities op bepaalde handelsproducten te initiëren met een hefboomwerking van 1:400 en bestaande marges te verlagen.

Handelsopties

Er zijn verschillende activa die kunnen worden verhandeld en deze vallen in de volgende categorieën:

 • cryptovaluta
 • Aandelen
 • Grondstoffen
 • Exchange-traded fund (ETF)-indexen voor fiat-valuta's

In de afgelopen jaren hebben cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum een sterke toename in populariteit gezien, en eToro heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het integreren van meer van deze onschatbare digitale activa op het netwerk.

Deze handelsproducten zijn ideaal voor kortetermijninvesteringen vanwege hun hoge volatiliteit. De markt ervaart vaak tweecijferige procentuele veranderingen voor de meeste populaire cryptocurrencies op één dag.

Vergoedingen en kosten van eToro

Zelfs bij het dupliceren van de portefeuilles van andere handelaren, zal eToro geen beheerskosten opleggen zoals sommige concurrenten. Het kost niets om u te registreren en een handelsaccount te openen. Afhankelijk van het activum dat u kiest, kunnen de kosten voor cryptocurrency-spreads zo laag zijn als 0,75 procent of zo hoog als 5 procent.

U kunt de onderliggende cryptocurrency-activa in uw eToro-portemonnee houden als u deze aanschaft. De site biedt een verscheidenheid aan investeringsprogramma's die consumenten een breed scala aan alternatieven bieden.

Hierdoor kunnen de kosten sterk verschillen tussen verschillende abonnementen. Het verkopen van aandelen of het sluiten van een positie brengt ook kosten met zich mee, maar dit is gebruikelijk op vrijwel alle handelsplatforms, en het bedrag bij eToro is erg laag met 0,7 procent.

De vaste opnamekosten zijn £5, ongeacht hoeveel u wilt opnemen.

Regelgeving en veiligheid

Vanwege de regelgevende achtergrond en huidige status wordt eToro beschouwd als een van de veiligste platforms om op te registreren.

Als bedrijf heeft het er altijd voor gezorgd dat het zich houdt aan de belangrijkste regelgevende instanties, waaronder de FCA, MiFID, AFSL en CYSEC.

Op hun officiële website kunt u gedetailleerde informatie krijgen over hun wettelijke licenties.

Reputatie

eToro heeft aantoonbaar diensten verleend aan meer tevreden klanten dan enig ander handelsplatform.

Een goede reputatie trekt ongetwijfeld meer bezoekers naar een website, en het eToro-platform is daar het perfecte voorbeeld van. Met ongeveer 200.000 gebruikers die het platform dagelijks actief gebruiken, heeft eToro meer dan 13 miljoen gebruikers in meer dan 200 verschillende landen.

Het platform heeft aantoonbaar een voortrekkersrol gespeeld bij de fintech-revolutie en biedt al zijn klanten al meer dan tien jaar service van het hoogste niveau.

Is eToro veilig?

Gebruikers van eToro moeten hun account op eToro bevestigen door geldige documenten te overleggen die hun identiteit staven. Deze praktijken beschermen gebruikers tegen frauduleuze personen en bieden beleggers een veilige omgeving om hun transacties uit te voeren.

Bovendien blijft de verplichte voltooiing van dit strenge proces in overeenstemming met de KYC (Know Your Customer) en AML (Anti Money Laundering)-wetten.

Het is belangrijk op te merken dat sommige uitwisselings- en makelaarsplatforms niet gereguleerd zijn. Voor degenen die geen toezicht houden op de overheid, kunnen investeringen een aanzienlijk risico lopen op insolventie, sluiting of regelrechte oplichting. De oprichters van eToro hebben altijd geprobeerd hun gebruikers in elk rechtsgebied van hun activiteiten te beschermen.

Als u op zoek bent naar een arena om cryptocurrency te verhandelen, zult u geen veiligere optie vinden dan het eToro-platform.

Alle accountinformatie en transactiegegevens op het netwerk van eToro zijn versleuteld met de nieuwste protocollen van militaire kwaliteit. Daarnaast zijn ook 2FA (2 Factor Authentication) en een Antiphishing-faciliteit beschikbaar.

Nieuwe gebruikers worden ook aangemoedigd om deze opties te activeren om extra beveiligingslagen toe te passen op hun handelsaccounts en privégegevens.

De voordelen van het handelen in aandelen op eToro?

Van alle online handelsnetwerken van vandaag heeft eToro een reputatie opgebouwd als een gerespecteerd en gerenommeerd platform. Het heeft zich consequent ontwikkeld, met belangrijke verbeteringen en toevoegingen die een jaar sinds de oprichting van het bedrijf zijn doorgevoerd.

eToro heeft tegenwoordig het grootste sociale investeringsnetwerk ter wereld, met een groeiend gebruikersbestand van meer dan 13 miljoen.

Ondanks dat het al heel lang op de markt is, is eToro niet zelfgenoegzaam geweest omdat het de pionier en innovator van de hele industrie blijft.

Dientengevolge passen concurrenten vaak de baanbrekende ideeën die op het platform worden gepresenteerd aan om deze verschillende eigenschappen op te nemen om gelijke tred te houden met de marktleider.

U kunt er zeker van zijn dat u bij het gebruik van eToro in een sfeer bent waar u zich als handelaar verder kunt ontwikkelen omdat naleving van de regelgeving is gewaarborgd.

Bovendien breidt het eToro-platform zijn selectie van aandelen, ETF's en andere beleggingsportefeuilles snel uit. Op het moment van schrijven zijn er al meer dan 2500 aandelen om uit te kiezen.

Beginners wordt geleerd om met vertrouwen de financiële markten te betreden, terwijl doorgewinterde beleggers worden beloond voor hun advies en succesvolle handelsmethoden. Daarnaast biedt het platform betrouwbare, objectieve informatie over het beheersen van uw risiconiveaus en het vaststellen van uw stop-and-take-limieten.

Als hun grootste sociale investeringsnetwerk is eToro een blijvertje en zal het zijn klanten ongeëvenaarde service en ondersteuning blijven bieden.

Laatste gedachten

eToro biedt niet alleen de ideale sfeer om te handelen, maar ook om je vaardigheden en methoden te ontwikkelen.

Als het gaat om innovatie, verhoogt het bedrijf elk jaar de standaard, wordt een gloednieuwe functie of upgrade onthuld met veel om handelaren van alle vaardigheidsniveaus te bieden.

Het merk heeft veel vertrouwen vanwege zijn regelgevende positie en algemene professionaliteit.

eToro is ongeëvenaard in zijn service met zoveel bekende cryptocurrencies, een hoog aangeschreven klantenserviceteam en een ruime keuze aan gratis beschikbare instructiebronnen.

Handel vandaag nog met eToro

Veel gestelde vragen

 1. Je begint direct te spelen met £100.000 aan virtueel geld nadat je je account hebt aangemaakt.

 2. Ja, handelen in cryptocurrencies, futures, ETF's, indices en meer is beschikbaar op eToro.

 3. Om toegang te krijgen tot de accountpagina, moet u eerst een account aanmaken. Daarna kunt u zich daar aanmelden en daar testen om te ontdekken of u in aanmerking komt.