HomeAandelenKoop Uber
Begin met handelen met eToro

Hoe Uber (UBER) aandelen te kopen in België 2022

Uber logo
Uber (UBER)
...
24u prijsverandering
...
exchange
...
Auteur: Tony Loton Bijgewerkt: August 7, 2022

Uber Technologies, of kortweg Uber, is een Amerikaans bedrijf met activiteiten op alle continenten. Het verbindt consumenten met onafhankelijke aanbieders van ritdiensten en met restaurants, kruideniers en andere winkels via zijn mobiliteits- en bezorgdivisies. Hier geven we een gids over hoe u Uber-aandelen kunt kopen en wat de meest relevante financiële informatie is om te overwegen.

Uber groeide in de jaren voorafgaand aan zijn beursgang in de Verenigde Staten met duizelingwekkende snelheden. Het registreert nu meer dan zestien miljoen dagelijkse ritten en meer dan negentig miljoen maandelijkse klanten. Het is actief in bijna tienduizend steden in eenenzeventig landen.

Hoe Je UBER Aandelen Koopt in 5 Eenvoudige Stappen

 1. 1
  Bezoek de website van eToro met onderstaande link en meld je aan door je gegevens in te vullen in de verplichte velden.
 2. 2
  Vul je persoonlijke gegevens in en vul een korte vragenlijst in voor informatieve doeleinden.
 3. 3
  Klik 'storten', kies je favoriete betaalmethode en volg de aanwijzingen om geld op je rekening te zetten.
 4. 4
  Zoek je favoriete aandeel en vind de belangrijkste statistieken. Als je eenmaal klaar bent om te investeren, klik je op 'handel'.
 5. 5
  Vul het bedrag in wat je wilt investeren en pas je belegging aan om het aandeel te kopen.

Alles wat u moet weten over Uber

Laten we beginnen met onze analyse van de activiteiten van Uber door te kijken naar de geschiedenis en strategie van het bedrijf, maar ook naar hoe het geld verdient en hoe zijn aandelen de afgelopen jaren hebben gepresteerd.

Uber-geschiedenis

Uber is een relatief nieuw bedrijf, opgericht in 2009 en met het hoofdkantoor in San Francisco, Californië. Het werd opgericht door Garrett Camp en Travis Kalanick onder de naam Ubercab en groeide snel uit tot een van de beroemdste Amerikaanse eenhoorns (dwz particuliere startups met een waardering van meer dan een miljard dollar).

Via een samenwerking met Lime breidden de diensten zich uit van taxivervoer tot voedsel- en pakketbezorging, koeriers, vrachtvervoer en zelfs gemotoriseerde scooterverhuur. Het groepeert zijn activiteiten in vier divisies: mobiliteit, levering, vracht en geavanceerde technologieën.

Wat is de strategie van Uber

Dit is een technologiebedrijf dat eenvoudig vraag en aanbod verbindt. De eigen platforms verbinden consumenten met alle soorten mobiliteitsbestuurders, zoals taxi's, minibussen en motorfietsen.

Ondanks dat het vooral bekend stond om zijn ride-hailing-activiteiten, breidde Uber zich snel uit naar andere gebieden, zoals financiële partnerschappen en voertuigoplossingen. Het bezorgsegment kreeg de laatste tijd veel aandacht omdat online voedselbezorging exponentieel toenam toen de pandemie de restaurantservice trof.

Hoe verdient Uber geld?

Op 5 mei 2021 maakte Uber de financiële hoogtepunten voor het eerste kwartaal van het jaar bekend. De brutoboekingen bereikten een recordhoogte van $ 19,5 miljard, een stijging van meer dan 24% op jaarbasis (op jaarbasis).

In een jaar dat werd getroffen door de pandemie, en met mensen die vanwege reisbeperkingen meer tijd thuis moesten doorbrengen, werd het bedrijfsmodel van Uber sterk beïnvloed. Daarom kromp de mobiliteitsdivisie in 2020 met 38%, maar het bedrijf compenseerde dit door een groei met dubbele cijfers in de vrachtdivisie en een groei met drie cijfers in de leveringsdivisie.

Uber verdient geld met het delen van ritten en carpoolen, het bezorgen van maaltijden en vracht, elektrische fietsen en scooters. Meer recentelijk breidde het zijn diensten uit naar de stadsluchtvaart en investeerde het ook fors in autonome voertuigen.

Hoe heeft Uber de afgelopen jaren gepresteerd?

De aandelenkoers van Uber kende een behoorlijk hobbelige rit nadat deze op 9 mei 2019 openbaar werd gemaakt. Het bedrijf slaagde erin de pandemie en de uitverkoop die de internationale financiële markten trof te overleven, en kaatste – net als andere technologiebedrijven – sterk terug.

De koers van het aandeel bereikte $60 en vond sterke horizontale weerstand op dat niveau, met een mogelijke triple top-formatie. Dit is de 'technische analyse'-foto voor Uber-aandelen.


Uber fundamentele analyse

Er is een verschil tussen handelen in aandelen en beleggen.

Handelaren gebruiken meestal "technische analyse" over een kortetermijnhorizon, terwijl beleggers meestal "fundamentele analyse" gebruiken om naar de langetermijnvooruitzichten van bedrijven te kijken.

Fundamentele analyse is gebaseerd op het interpreteren van de jaarrekening van een bedrijf, zoals de resultatenrekening, de balans en het kasstroomoverzicht. Op basis van de informatie in de jaarrekening berekenen beleggers verschillende ratio's en voeren ze complexe berekeningen uit om te komen tot wat volgens hen de intrinsieke waarde van een bedrijf is. Door het resultaat te vergelijken met de werkelijke marktprijs, concluderen beleggers dat de aandelen van het bedrijf overgewaardeerd, ondergewaardeerd of juist gewaardeerd zijn.

In de volgende paragrafen kijken we naar de omzet, koers-winstverhouding (K/W), dividendrendement, winst per aandeel (WPA) en kasstroompositie van Uber.

De inkomsten van Uber

Het bedrijfsmodel van Uber is aangetast door de pandemie. Vooral de mobiliteitsdivisie leed aanzienlijke dalingen als gevolg van de lockdowns en beperkte mobiliteit in de meeste delen van de wereld. De omzet van de mobiliteitsdivisie van Uber zal echter naar verwachting de komende kwartalen aantrekken, aangezien de beperkingen worden opgeheven en de vaccinatiecampagnes effectief blijken te zijn in het terugdringen van de verspreiding van COVID-19.

De omzet is de eerste regel van de winst- en verliesrekening van een bedrijf en geeft de totale waarde weer van goederen en diensten die in een periode door het bedrijf zijn geproduceerd of geleverd. Het is een van de belangrijkste financiële maatstaven, en hoe hoger het getal, hoe beter voor het bedrijf en zijn investeerders.

In de drie maanden eindigend op 31 maart 2020 daalde de omzet van Uber met 11%, voornamelijk als gevolg van een opbouw van $ 600 miljoen voor de afwikkeling van enkele historische claims in het Verenigd Koninkrijk. De bezorg- en vrachtdivisies groeiden met respectievelijk 230% en 51% in vergelijking met dezelfde periode in 2020.

De winst per aandeel van Uber

EPS is een andere belangrijke financiële maatstaf die laat zien hoeveel het bedrijf per enkel aandeel heeft verdiend. De ratio is afgeleid van de nettowinst “bottom line” van de resultatenrekening.

Van het netto-inkomen trekken beleggers de preferente dividenden af, indien die er zijn. Het resultaat wordt vervolgens gedeeld door het gewogen gemiddelde aantal uitstaande aandelen over de gerapporteerde periode. Als er in de periode geen wijzigingen zijn in het aantal uitstaande aandelen, wordt hetzelfde aantal dat in de voorgaande periode is gebruikt opnieuw gebruikt. Zo wordt de basis-WPA berekend, maar even belangrijk is de verwaterde WPA.

Het verwaterde getal geeft de winst per aandeel weer als de converteerbare schuld (indien aanwezig) wordt omgezet. Het verdunde EPS-nummer is dus meestal lager dan het basis-EPS.

Uber heeft beleggers verrast met beter dan verwachte winst per aandeel, vooral in het laatst gerapporteerde kwartaal. De sterke prestaties laten zien hoe het bedrijf terugkwam met de verbeterde economische prestaties, en het weerspiegelt de geleidelijke opheffing van de pandemische beperkingen.

Toch rapporteerde Uber een nettoverlies van $ (108) miljoen voor het laatste kwartaal en een gecorrigeerde "winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie" (EBITDA) van $ (359) miljoen. Ondanks het verlies waren beleggers aangenaam verrast door de stijging van de winst per aandeel en de dalende EBITDA.

Uber's P/E-ratio

Op het moment van schrijven handelt Uber tegen $ 47,31 per aandeel. Omdat het bedrijf in het voorgaande kwartaal (en de kwartalen daarvoor) geld heeft verloren, kan de K/W-ratio niet worden berekend omdat de noemer negatief zou zijn. Simpel gezegd, de P/E-ratio is zinloos voor een onrendabel bedrijf.

Uber's dividendrendement

Uber keert geen dividend uit. In zijn relatief korte geschiedenis heeft het het moeilijk gehad om winstgevend te worden, dus dat is het eerste doel. Afhankelijk van de strategie van het management kan Uber op termijn een dividend uitkeren, maar dat zou pas na enkele jaren van constante winstgevendheid moeten komen. Daarom is het dividendrendement niet relevant voor een bedrijf dat er nog een moet betalen.

De cashflow van Uber

De kaspositie van Uber is in het meest recente kwartaal (op het moment van schrijven) verslechterd, maar blijft solide. De geldmiddelen en kasequivalenten daalden tot $ 4,83 miljard, van $ 5,64 miljard in de voorgaande drie maanden. Ook de kortetermijnbeleggingen en de niet-beschikbare geldmiddelen en kasequivalenten daalden.

Een sterke kaspositie toont aan dat een liquide bedrijf in staat is om aan zijn kortetermijnschuld te voldoen. Vanuit dit oogpunt is de kaspositie van Uber sterk en zijn de vooruitzichten veelbelovend in het licht van de economieën die herstellen van de COVID-19-pandemie.

Waarom Uber-aandelen kopen?

De mobiliteitsdivisie van Uber werd getroffen door de pandemie, maar er wordt een sterke comeback verwacht. Het bedrijf heeft uitstekend werk verricht door de inkomsten in evenwicht te brengen met de uitbreiding van de bezorgdivisie, aangezien het groeipotentieel hier waarschijnlijk het groeitempo van de andere twee divisies zal overtreffen.

Handelaren op het bezorgplatform overschreden zevenhonderdduizend, met nieuwe namen zoals COFFEE.KAN uit Japan of Grupo Hunan uit Mexico. Bovendien breiden de toevoegingen van non-foodhandelaren de bezorgdivisie uit en bieden ze een sterk potentieel voor de toekomst.

Hier volgt een samenvatting van de redenen om Uber-aandelen te kopen:

 • Het is een wereldwijd merk met een wereldwijde reputatie
 • Groot groeipotentieel voor de bezorgdivisie
 • Sterke comeback verwacht van zijn mobiliteitsdivisie.

Tip van een expert over het kopen van Uber-aandelen

Hoewel de prijsactie van Uber op het moment van schrijven een triple top-formatie op korte termijn op het niveau van $ 60 suggereerde, zijn technische handelaren zich terdege bewust van het gezegde dat "triple tops zelden standhouden". In dergelijke gevallen is het meestal beter om op sterkte te kopen door te wachten tot de prijs omhoog gaat.
- Tony Loton
Koop vandaag nog Uber-aandelen!

5 dingen die u moet overwegen voordat u Uber-voorraad koopt

Beleggers moeten ten minste het volgende overwegen voordat ze in Uber-aandelen beleggen.

1. Begrijp het bedrijf

Uber heeft een revolutie teweeggebracht in de stadsvervoersindustrie en heeft gevestigde bedrijven (bijvoorbeeld ouderwetse taxibedrijven) ontwricht. Daarom heeft het lokale beperkingen en verboden van lokale autoriteiten in veel steden en landen doorstaan, maar op de een of andere manier heeft het overleefd en bloeide het.

Hogere groeipercentages zijn nodig voor het bedrijf om zijn weg naar winstgevendheid te vinden, maar dit wordt begrepen door investeerders wanneer bedrijven openbaar worden om kapitaal aan te trekken voor expansie. Zelfs als een bedrijf op dit moment geld verliest, kan het sneller winstgevend worden dan verwacht en zelfs de verwachtingen van beleggers overtreffen.

2. Begrijp de basisprincipes van beleggen

Een beleggingsachtergrond helpt zeker voordat u aandelen koopt, maar niet alle handelaren hebben deze achtergrond, dus opleiding is belangrijk. De basisprincipes van beleggen zijn gericht op risico- en geldbeheer, strategieën voor het samenstellen van portefeuilles, diversificatiestrategieën en inzicht in hoe orders worden uitgevoerd.

3. Kies zorgvuldig uw makelaar

De makelaar is de tussenpersoon of tussenpersoon in het investeringsproces en verbindt kopers en verkopers van aandelen. De makelaar streeft ernaar de kopers en verkopers te matchen door de best mogelijke uitvoering aan te bieden en door de belangen van de handelaar eerlijk te vertegenwoordigen. Een goede makelaar is gereguleerd, biedt gescheiden accounts, richt zich op klantenservice en rekent eerlijke vergoedingen en commissies.

4. Bepaal hoeveel u wilt investeren

De beurs zit vol verleidingen. Op elk moment kan de handelaar in de verleiding komen om "all-in" te gaan voor een handels- of economische ontwikkeling, maar beleggen vereist een langetermijnhorizon en -strategie. Om deze reden hebben beleggers discipline nodig, en de beste manier om dit te bereiken is door een plan te hebben en dit goed uit te voeren. Sommige beleggers houden een deel van hun rekening in contanten, om in te zetten wanneer zich winstgevende kansen voordoen. Sommige beleggers verdelen hun beleggingsfondsen in gelijke delen en wijzen elk deel toe aan slechts één aandeel.

5. Bepaal een doel voor uw investering

Beleggers hebben verschillende beweegredenen om hun geld op de markt te brengen. Een van de meest voorkomende redenen is het opbouwen van een pensioenfonds voor pensionering. Een andere reden is dat beleggers geld gewoon aan het werk zetten als de rente betekent dat er niets te winnen valt door het geld in plaats daarvan op een bankrekening te storten. Wat uw reden ook is om te beleggen, het is een gezonde gewoonte om een doel voor uw investering te hebben.

De bottom line bij het kopen van Uber-aandelen

Hoewel Uber nog geen winst heeft gemaakt, is het wel op weg om dat te gaan doen. De driecijferige stijging in de bezorgdivisie wijst op een veelbelovende toekomst. Bovendien beschikt Uber over een gezonde kaspositie en moet verdere groei van haar activiteiten leiden tot winstgevendheid.

Voor een belegger die Uber-aandelen wil kopen op basis van de huidige waarde van zijn toekomstige kasstromen, moet hij eerst een handelsaccount openen bij de voorkeursmakelaar. Financier het vervolgens. Haal ten slotte de trekker over en plaats een bestelling.

Voor een belegger die nog steeds aarzelt - en daar is niets mis mee - bieden we extra educatief materiaal, waaronder handleidingen zoals How the Stock Market Works, The Difference Between Fundamental and Technical Analysis, Market Psychology en nog veel meer over Aandelen Kopen. Leren is een levenslange onderneming en het is vooral belangrijk als er geld op het spel staat.

Alternatieve aandelen

Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
ThyssenKrupp logo
ThyssenKrupp
TYEKF
...
...
Valeo logo
Valeo
VLEEF
...
...
Vestas logo
Vestas
VWSYF
...
...
Lyft logo
Lyft
LYFT
...
...
Abn Amro logo
Abn Amro
ABN
...
...

Veel gestelde vragen

 1. Uber was op weg naar winstgevendheid voordat de COVID-19-pandemie toesloeg. De IPO in 2019 was een van de hoogtepunten van het jaar en een van de meest verwachte IPO's in een tijdje. Maar de pandemie veroorzaakte zware verliezen in de mobiliteitsdivisie als gevolg van mobiliteitsbeperkingen over de hele wereld. Wat Uber echter verloor in de mobiliteitsdivisie, won het in de bezorgdivisie. De sleutel tot het maken van winst ligt in het vermogen van Uber om de groeipercentages in de bezorgdivisie te handhaven, de groeitrends van de mobiliteitsdivisie te herstellen en uit te breiden naar nieuwe markten. Uber heeft in sommige delen van de wereld te maken met zware wettelijke voorwaarden, die van invloed kunnen zijn op de winst.
 2. Op het moment van schrijven zijn beleggers nog steeds bereid meer dan $ 47 per aandeel te betalen voor een bedrijf dat momenteel geld verliest, maar een sterk groeipotentieel heeft voor de toekomst. Als de huidige waarde van de toekomstige kasstromen een intrinsieke waarde aangeeft die groter is dan de Uber-aandelenkoers, dan is toekomstige winstgevendheid slechts een kwestie van tijd.
 3. Uber-aandelen daalden van het niveau van $ 60 na drie pogingen om hoger te gaan. In technische analyse wordt zo'n niveau weerstand genoemd en er wordt gezegd dat er een "triple top" ontstaat wanneer de prijs drie keer achter elkaar niet doorbreekt op het weerstandsniveau. Zolang Uber echter de reeks van hogere toppen en hogere bodems die typisch zijn voor bullish markten aanhoudt, zullen beleggers proberen de dip te kopen.

 4. Een manier is door diversificatie, door naast Uber verschillende andere aandelen te kopen. Een meer geavanceerde manier om u te beschermen tegen een koersdaling van een aandeel is om bescherming te kopen en u in te dekken tegen het risico door een "putoptie" als verzekering te gebruiken, maar dit is alleen voor gevorderde beleggers.

 5. Ja. Uber-aandelen zijn zo liquide dat beleggers zelden (of nooit) problemen hebben om uit een Uber-investering te stappen. U kunt de makelaar zelfs het werk van het verlaten van uw belegging overlaten door een limietorder in te stellen om uw belegging te verkopen als deze uw doelniveau bereikt.

 6. Uber is genoteerd aan de New York Stock Exchange onder de ticker UBER en maakt deel uit van de Nasdaq100-index, een technologie-index die de grootste technologiebedrijven in de Verenigde Staten volgt.