Home » News » Indexcijfers dalen, rendementen stijgen en olieprijzen stijgen vooruitlopend op winstcijfers en nieuwe economische cijfers.

Indexcijfers dalen, rendementen stijgen en olieprijzen stijgen vooruitlopend op winstcijfers en nieuwe economische cijfers.

News Team

Amerikaanse aandelen daalden maandag van bijna recordhoogtes, waarbij alle drie de belangrijkste voortschrijdende gemiddelden met ongeveer 1% daalden.

Verschillende risicofactoren zorgden ervoor dat de aandelenkoersen maandag daalden, waaronder een stijging van de rentetarieven en olieprijzen, de toenemende intensiteit van orkaan Milton en negatief nieuws over een aantal mega-cap technologie-aandelen.

De 10-jarige Amerikaanse Treasury yield sprong maandag weer boven de 4%, wat het hoogste niveau in ongeveer twee maanden vertegenwoordigt. De publicatie van het banenrapport van september op vrijdag zorgde voor een hogere yield.

Het sterker dan verwachte nonfarm payroll-rapport liet zien dat werkgevers vorige maand 254.000 banen toevoegden, wat de schattingen van ongeveer 150.000 verpletterde. Het werkloosheidspercentage daalde ook licht tot 4,1%.

Ondertussen bleven de olieprijzen maandag stijgen, met ongeveer 4%, omdat de spanningen in het Midden-Oosten bleven toenemen op de eerste verjaardag van de door Hamas geleide aanval op Israël.

De stijgende olieprijzen en het sterkere banenrapport voeden de angst voor een mogelijke opleving van de inflatie, wat zou betekenen dat de Federal Reserve minder renteverlagingen zou doorvoeren.

“Na het sterke werkgelegenheidsrapport van vrijdag zou de consensus kunnen veranderen naar ‘geen haast om verder te versoepelen’ in de herfst. We kunnen niet uitsluiten dat ‘langer hoger’ deze winter een comeback maakt. We zitten in het ‘niets-en-klaar’-kamp voor de rest van dit jaar”, aldus Yardeni Research in een notitie op maandag.

Tot slot verlaagde een analist van Wells Fargo de rating van Amazon , waardoor het aandeel met ongeveer 3% daalde. De aandelen van Alphabet daalden met 2% nadat een rechter het bedrijf had bevolen zijn app store open te stellen voor meer concurrentie. Epic Games had hiermee gewonnen.

Beleggers zullen hun aandacht richten op het winstseizoen, dat deze week van start gaat met de resultaten van PepsiCo op dinsdag, gevolgd door de eerste resultaten van de grote banken op vrijdag.

Tot slot verschijnt het CPI-rapport van september ook deze donderdag. Economen verwachten dat de CPI-index in september met 2,3% op jaarbasis zal stijgen, een daling ten opzichte van 2,5% in augustus. Analisten van Bank of America merken op dat een positieve verrassing in de inflatiecijfers van vorige maand de aandelen deze week op een achtbaan kan sturen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/indexes-drop-and-yields-oil-prices-spike-ahead-of-earnings-and-fresh-economic-data/