Home » News » Aandelenkoersen dalen, Amerikaanse rendementen stijgen doordat handelaren rekening houden met de onzekerheid over de verkiezingen.

Aandelenkoersen dalen, Amerikaanse rendementen stijgen doordat handelaren rekening houden met de onzekerheid over de verkiezingen.

News Team

Een graadmeter voor wereldwijde aandelen daalde dinsdag, wat erop wijst dat dit de tweede dag op rij verliezen met zich meebrengt. De Amerikaanse rendementen stegen doordat markten rekening hielden met onzekerheid omtrent de Amerikaanse verkiezingen en de vooruitzichten voor renteverlagingen.

Volgens een peiling van Reuters/Ipsos heeft de Democratische vicepresident Kamala Harris een marginale voorsprong van 46% tegen 43% op de Republikeinse oud-president Donald Trump. Beide kandidaten strijden om de winst in swing states in de aanloop naar 5 november.

De belangrijkste indexen van Wall Street daalden, deels door verliezen in industriële, materiaal- en consumentengoederenaandelen. Bedrijven bleven hun kwartaalresultaten rapporteren.

De Dow Jones Industrial Average daalde met 0,13% tot 42.877,72, de S&P 500 daalde met 0,23% tot 5.840,35 en de Nasdaq Composite daalde met 0,10% tot 18.521,57.

De pan-Europese STOXX 600-index sloot 0,18% lager. MSCI’s maatstaf voor aandelen wereldwijd daalde 0,41% tot 850,08.

“Er komen verkiezingen aan waarbij beide kandidaten meer willen uitgeven en dat is niet goed voor de tekorten,” zei Eric Beyrich, co-chief investment officer bij Sound Income Strategies in New York. “Het is ook een omgeving waarin mensen niet dezelfde soort renteverlaging verwachten als voorheen.”

De kans dat de Fed op haar vergadering van 7 november een kwartpuntverlaging doorvoert, is 92%, terwijl de kans op geen renteverlaging 8% is, volgens de FedWatch-tool van CME. Benchmark 10-jaars Treasury yields stegen met 3 bps tot 4,212%.

De Amerikaanse dollar steeg naar een nieuw 2-1/2 maand hoog te midden van verwachtingen van Fed renteverlagingen. De dollarindex, die de dollar meet ten opzichte van een mandje valuta’s, waaronder de yen en de euro, steeg met 0,08% naar 104,04, na 104,08 te hebben bereikt, het hoogste niveau sinds 2 augustus.

De dollar steeg ten opzichte van de Japanse yen met 0,19% tot 151,11. Het pond daalde met 0,07% tot $1,2975, terwijl de euro met 0,07% daalde tot $1,0807.

“Sommige mensen speculeren dat er een Trump-transactie gaande is of dat naarmate Trumps verkiezingskansen toenemen, de 10-jaarsrente en de langetermijnrente van obligaties zijn gestegen, evenals de aandelen. Ik geloof dat nog niet helemaal”, aldus Eric Wallerstein, chief markets strategist bij Yardeni Research in Santa Monica, Californië.

“Ik denk dat de kansen op de verkiezingsoverwinning gelijk verdeeld zijn tussen Trump en Harris, en over het algemeen is er sprake van sterkere economische groei.”

De olieprijzen stegen met bijna 2%, een voortzetting van de winsten ten opzichte van de vorige sessie, vanwege zorgen over het conflict in het Midden-Oosten en omdat investeerders de impact van de stimuleringsmaatregelen van China om de economie te stimuleren, afwogen.

Brent-ruwe olie futures voor levering in december stegen met 2,21% tot $ 75,93, terwijl Amerikaanse West Texas Intermediate-ruwe olie futures voor levering in november met 2,57% stegen tot $ 72,37 per vat op de laatste dag van het contract als frontmaand.

Goud bereikte een recordhoogte. Spotgoud steeg met 0,85% tot $2.742,87 per ounce, terwijl Amerikaanse goud futures met 0,65% stegen tot $2.740,70 per ounce.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-down-us-yields-higher-as-traders-weigh-election-uncertainty/