WWE-aandeel bereikt 52 weken hoog, tartende markttrends, in nasleep van McMahon-schandaal
World Wrestling Entertainment, Inc. (NYSE: WWE) tart dit jaar bredere markttrends.
De aandelen van het bedrijf zijn in 2022 met meer dan 50% gestegen, hebben maandag een hoogste punt in 52 weken bereikt en worden verhandeld op niveaus die het sinds de zomer van 2019 niet meer heeft gezien. De S&P 500 is dit jaar meer dan 20% gedaald.
De sterke prestatie van het aandeel dit jaar deed zich voor toen de WWE-activiteiten op het gebied van live worstelevenementen na maanden van Covid-beperkingen weer brullen en het bedrijf steeds vaker het onderwerp werd van verkoopbesprekingen. Het aandeel bleef het goed doen nadat de oude leider en grootste aandeelhouder van WWE, Vince McMahon, in de zomer met pensioen ging in een wolk van schandalen.
De aandelen van WWE waren maandag effectief vlak nadat ze $ 76,90 hadden bereikt. De marktkapitalisatie van het bedrijf is meer dan $ 5,6 miljard.
Insiders uit de branche denken dat WWE een overnamedoelwit kan zijn. Een deal zou kunnen komen vóór de volgende verlenging van de Amerikaanse tv-rechten, die waarschijnlijk medio 2023 wordt aangekondigd. De huidige Amerikaanse streamingdeal van WWE met NBCUniversal’s Peacock loopt af in 2026.
Analist John Healy van Northcoast Research, die verslag doet van WWE, ziet het succes van het aandeel als een samenloop van succesvolle ratings, aanstaande mediadeals en speculaties over een mogelijke overname.
“Die speculatie is al heel lang aan de gang en ik denk dat dit bedrijf altijd in de buurt zal zijn, gezien het unieke bezit dat het is en de eigendomsstructuur”, vertelde Healy maandag aan CNBC.
Hij merkte ook op dat WWE relatief geïsoleerd is van consumententrends en zei dat “twee derde van de inkomsten afkomstig is van gesloten relaties” met mediabedrijven. Gezien een sterk verzadigde mediamarkt verwacht Healy hoge biedingen voor de rechten op ‘Raw’ en ‘Smackdown’, waarover in het komende jaar opnieuw zal worden onderhandeld.
WWE heeft ook te maken gehad met de controverses van McMahon. Hij ging in juli met pensioen nadat bekend werd dat hij bijna $ 20 miljoen aan voorheen niet-geboekte uitgaven had betaald.
Van die betalingen ging bijna $ 15 miljoen naar beschuldigingen van seksueel wangedrag van vier vrouwen tegen McMahon in de afgelopen 16 jaar, en $ 5 miljoen ging naar de stichting van Donald Trump uit donaties die in 2007 en 2009 werden gedaan.
WWE heeft laten doorschemeren dat de zwijggeldbetalingen aan vermeende slachtoffers, die al het onderwerp zijn van een lopende onafhankelijke beoordeling onder toezicht van de raad van bestuur van het bedrijf, worden onderzocht door andere entiteiten.
Toch bleef WWE in de familie. Stephanie McMahon, de dochter van McMahon, nam het stokje over als voorzitter en co-CEO naast Nick Khan, de voormalige president van het bedrijf. Stephanie’s echtgenoot en oude worstelaar Paul “Triple H” Levesque heeft de rol overgenomen als de creatieve topmanager van het bedrijf, de rol die de oudere McMahon had voordat hij met pensioen ging.
Vince McMahon, 77, blijft de grootste belanghebbende in het bedrijf, met ongeveer 32% van de aandelen.