Home » News » Chinese digitale valuta-aandelen stijgen als gevolg van nieuwe inspanningen om e-CNY te promoten

Chinese digitale valuta-aandelen stijgen als gevolg van nieuwe inspanningen om e-CNY te promoten

News Team

SHANGHAI/SINGAPORE, 24 april (Reuters) – Chinese digitale valuta-gerelateerde aandelen stegen maandag in een zwakke bredere markt, te midden van de laatste maatregelen die China neemt om het gebruik van zijn eigen centrale bank digitale valuta (CBDC), de digitale yuan.

Changshu, een ondergeschikte stad aan Suzhou in de oostelijke provincie Jiangsu, zal ambtenaren en andere werknemers in de staatssector vanaf mei salaris betalen in digitale yuan, meldde de staatsmedia Securities Times zondag.

“De ontwikkeling markeert de nieuwste proef die China doet om zijn e-CNY te promoten”, zegt Dan Wang, hoofdeconoom bij Hang Seng Bank China, verwijzend naar de digitale yuan.

China is een leider onder landen die de CBDC ontwikkelen – digitale tokens uitgegeven door centrale banken, hoewel de acceptatie nog in de kinderschoenen staat.

Aandelen in Global Infotech Co (300465.SZ) stegen met 13% tegen de middag, Chutian Dragon Co (003040.SZ) stegen met 8%, terwijl Newland Digital Technology Co (000997.SZ) en Northking Information Technology Co (002987.SZ) ook stegen .

Daarentegen daalde de referentie-index (.CSI300) met 0,4% vanwege aanhoudende zorgen over het economisch herstel van China.

“Het gebruik van e-CNY om salarissen te betalen, zal de digitale valuta populairder maken”, zegt Wang Pengbo, senior financieel analist bij adviesbureau BoTong Analysys.

Een persoon op een openbare school in Changshu zei dat ze sinds oktober vervoerssubsidie in e-CNY ontving. Twee andere werknemers in de staatssector in andere delen van Suzhou zeiden dat ze sinds vorig jaar e-CNY als salaris ontvingen.

De drie mensen zeiden echter allemaal dat ze geen geschikte scenario’s vinden om de digitale yuan in hun dagelijks leven uit te geven.

“Zodra ik mijn salaris in e-CNY ontvang, zet ik het altijd meteen om in traditionele yuan”, zegt Yang, een arts die in een ziekenhuis in Suzhou werkt.

“Ik weet niet hoe ik het moet gebruiken, om eerlijk te zijn, geen enkele handelaar om me heen ontvangt digitale yuan”, vertelde Yang aan Reuters, waarbij ze alleen haar achternaam noemde omdat ze niet bevoegd is om met de media te praten.

Bron: https://buystocks.co.uk/news/chinese-digital-currency-stocks-surge-amid-new-efforts-to-promote-e-cny/