Home » News » Birlasoft-aandelen stijgen 9% na kwartaalcijfers; Is er meer stoom over in de voorraad van Ashish Kacholia

Birlasoft-aandelen stijgen 9% na kwartaalcijfers; Is er meer stoom over in de voorraad van Ashish Kacholia

News Team

De aandelen van Birlasoft stonden dinsdag in de schijnwerpers toen het aandeel ongeveer 9 procent steeg nadat het IT-software- en adviesbureau sterke prestaties rapporteerde in de periode eindigend op 31 maart 2023. Het bedrijf kondigde ook een dividend aan samen met zijn kwartaalcijfers.Birlasoft keerde op sequentiële basis (QoQ) terug naar zwart, aangezien het bedrijf in het kwartaal van maart 2023 een nettowinst rapporteerde van Rs 112,17 crore, wat een nettoverlies was van Rs 16,36 crore in het kwartaal van december 2022. Het bedrijf klokte in het kwartaal van maart 2022 een bottomline van Rs 132,9 crore.

Het bedrijf van de CK Birla-groep rapporteerde in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2022-23 een jaar-op-jaar (YoY) stijging van 11 procent van de inkomsten uit operaties met Rs 1.226,39 crore. Het had in het jaar geleden een omzet uit operaties geklokt op Rs 1.101,44 crore. De omzet bedroeg in het voorgaande kwartaal Rs 1.221,89 crore.De aandelen van Birlasoft stegen dinsdag met ongeveer 9 procent tot Rs 313,40 en de marktkapitalisatie bedroeg Rs 8.500 crore. Het aandeel werd echter om 12.35 uur gezien op Rs 312,75. De voorraad was op maandag op Rs 287,85 op BSE gesetteld.Afgezien van de kwartaalcijfers, heeft de raad van bestuur van Birlasoft een slotdividend aangekondigd van Rs 2 per aandelen tegen elk aandeel met een nominale waarde van Rs 2 elk, een rendement van 100 procent. Dit is echter onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders van het bedrijf.

Beursvennootschappen zijn overwegend positief over het aandeel na de resultaten van maart en stellen voor om het te kopen met een opwaarts potentieel van maximaal 22 procent ten opzichte van de vorige afsluiting. Echter, de recente rally in het aandeel op dinsdag verminderde de winst en het aandeel had de richtprijs van een paar tellers bereikt.Birlasoft rapporteerde in 4QFY23 in lijngroei met verbeterde winstgevendheid. De EBIT-marge bedroeg 11,9 procent, met een groei van 70 basispunten op kwartaalbasis, hoger dan verwacht, aldus B&K Securities. “Het bedrijf was begonnen aan een reis van herstructurering op verticale lijnen. Dit is grotendeels voltooid met nieuwe aanwervingen en interne promoties. Verticaal gezien zijn er hoofden op hun plaats”, zei hij.Nieuwe COO en CGO zullen aanwezig zijn. Het momentum voor het winnen van deals bleef sterk, terwijl de verlengingen sterk waren op $ 172 miljoen, een groei van 77,3 procent op jaarbasis. Er zijn deals gewonnen, maar de risico’s van run-off blijven bestaan. sterke pijplijn zou de zorgen moeten wegnemen”, voegde het eraan toe met een koopadvies en een koersdoel van Rs 350 op het aandeel.

Birlasoft heeft op alle fronten resultaten geboekt die beter zijn dan onze verwachting. Doorgaan met het herstructureringsplan van de organisatie, een eenmalige schikking met Invacare die nu achter de rug is, evenals een sterk orderboek en afnemend verloop, zijn een goed voorteken voor de algehele groei, zei Religare Broking, die positief blijft over het aandeel met een koopadvies en een richtprijs van Rs 341.“Afgezien daarvan zullen de vraag en sterke orders worden aangestuurd door de Amerikaanse regio, samen met zijn transformatie- en ERP-activiteiten, evenals een sterke opleving van productie, BFSI en life science-verticaal. Op korte termijn zal Birlasoft samen met andere IT-bedrijven, als zou voor een aantal uitdagingen komen te staan vanwege onzekerheid en macro-uitdagingen op de wereldmarkten”, voegde het eraan toe.Birlasoft rapporteerde een CC-groei van 3 procent in dollarinkomsten (exclusief Invacare), beter dan vergelijkbare bedrijven. Het is de juiste stap om de zakelijke focus op levering, klanten, investeringen in verkoop en het aannemen van leiders om te buigen om verticale groei te stimuleren, zei IDBI Capital, dat verwacht dat het in de komende kwartalen QoQ-groei zal registreren onder leiding van BFSI, dieptepunt van ERP-business en gezonde H2FY24E.

We zijn echter conservatief uitgegaan van een omzetgroei van 6,5 procent op jaarbasis als gevolg van macro-onzekerheid, projectrun-offs en Invacare-basis. Het bedrijf streeft ook naar een EBITDA-marge van 15-16 procent in de komende kwartalen. We hebben een EBITDA-marge van 14,5 procent ingebouwd voor FY24E. We hebben onze schattingen ongewijzigd gehouden, voegde het toe met een ‘koop’-tag en een doel van Rs 340.Doorgewinterde investeerders en Dalal Street-veteraan Ashish Dhawan hadden op 31 maart 2023 27.64.615 aandelen, of een belang van 1,01 procent, in Birlasoft, suggereert het laatste aandeelhouderspatroon van het bedrijf. Zijn aandeel in het bedrijf is Rs 86,65 crore waard.

Birlasoft rapporteerde solide Q4FY23-resultaten met een omzetgroei van $ 149,1 miljoen met 3,1 procent QoQ in CC, waarmee we onze schatting van 2,5 procent CC QoQ-groei overtroffen. De EBIT-marge steeg met 70 basispunten op kwartaalbasis tot 11,9 procent, hoger dan onze prognose. Met Rs 112 crore versloeg PAT ook onze schatting van Rs 99,3 crore, zei Nuvama Institutional Equities.

Nieuwe CEO is BSOFT aan het herstructureren door staartaccounts te verkleinen om zich te concentreren op belangrijke klanten, de organisatiestructuur te veranderen en de leiderschapsbank te verbeteren. Dit is inderdaad positief, maar het zal tijd vergen om zich te vertalen in winstgroei. Het herzag zijn EPS-verwachtingen, lagere groei en hogere marges, en handhaafde zijn positie met een herziene richtprijs van Rs 300.

Source: https://buystocks.co.uk/news/birlasoft-shares-rise-9-after-quarterly-numbers-is-more-steam-left-in-ashish-kacholia-stock/